Geen globale opwarming sinds 8 jaar – Antarctis sinds 70 jaar stabiel

Datum:
 • zaterdag 7 januari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Het kaartenhuis van de klimaat fanatiekelingen stort steeds meer in elkaar.   Geen globale opwarming sinds 8 jaar – Antarctis sinds 70 jaar stabiel


  (Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

  Het kaartenhuis van de klimaat fanatiekelingen stort steeds meer in elkaar. Nieuwe data tonen aan dat er sinds meer dan acht jaar geen globale opwarming was. Ook blijven de temperaturen in de Antarctis (zuidpoolgebied) sinds meer dan zeven jaar grotendeels stabiel. De klimaatleugen zal, net zoals de pandemie, alleen maar door censuur en staatsmacht in stand te houden zijn.

  Als het aan de klimaat fanatiekelingen ligt, dreigt de Aarde al over enkele decennia een klimaat Apocalyps. Het zou duidelijk warmer worden, de gletsjers en poolkappen zouden smelten en zo de zeespiegel met meerdere meters laten stijgen. Maar op de een of andere manier wil het globale klimaat niet buigen voor deze horrorprognoses. Over de nog steeds ontspannen situatie in het noordpoolgebied hebben we al meermaals bericht. Maar ook aan de andere klant van de wereld – de Antarctis – ziet het er alles anders uit dan catastrofaal. En dat niet alleen: op globaal niveau vond er in de afgelopen jaren, ondanks regionale toppen, in totaal bekeken geen opwarming plaats.

  Maar eerst even naar het zuidpoolgebied. Twee nieuwere studies (uit het jaar 2020 en het jaar 2022) zien geen drastische temperatuurveranderingen in het zuidpoolgebied. Zo constateren de onderzoekers Singh en Polvani in hun in het jaar 2020 gepubliceerde studie“Het antarctische continent is in de afgelopen zeven decennia niet opgewarmd, hoewel de concentratie van de broeikasgassen in de atmosfeer monotoon toegenomen is.” Weliswaar zouden er in het westelijk zuidpoolgebied enkele warmere zones zijn, maar in de oostelijke continentale helft werd het zelfs iets kouder.

  Cinthya Bello en twee van haar onderzoekscollega´s hebben in hun pas in april 2022 in het “International Journal of Climatology” eveneens een “afkoelingsperiode gedurende de laatste decennia” vastgesteld. Zij schrijven ook: “De statistische analyse van de gemiddelde temperaturen bevestigde bij de meeste weerstations, waarvan wij de data geanalyseerd hebben, een trend tot afkoeling in de zomer en bij de gemiddelde maandelijkse hoogste temperaturen in de jaren ´90.” Dus ook hier alles ver verwijderd van datgene dat de klimaat fanatiekelingen in de afgelopen jaren beweerd hebben.

  Eenzelfde beeld is op globaal niveau waar te nemen. In de afgelopen 100 maanden (dus 8 jaar en 4 maanden) vond er bij de opwarming in feite een stilstand plaats. Weliswaar was bijvoorbeeld het jaar 2016 gemiddeld warmer dan 2015, maar de jaren daarna lagen allemaal binnen de natuurlijke temperatuurschommelingen in overeenstemming met het jaargetijde, waarbij 2020 iets warmer en 2021 en 2022 iets kouder waren. Dit laten satellietdata zien van de Universiteit van Alabama in Huntsville, die Chritopher Monckton of Brencley voor de site “Whats up with that” heeft verwerkt.

  En dat niet alleen. De langjarige trend sinds het jaar 1978 toont een gemiddelde globale temperatuurstijging van 0,134 graden Celsius per decennium. Dat ligt duidelijk onder de cijfers van de klimaatextremisten, die waarden van 0,3 graden per decennium en meer hanteren. En dat zonder de zonneactiviteit mee te rekenen. De slotsom van Monckton: “Zelfs wanneer het hele Westen tot 2050 daadwerkelijk helemaal geen CO2 meer zou uitstoten, dan zou de wereld maar 0,7 graden koeler zijn dan bij de voortzetting van de huidige en aanhoudende opwaartse trend van de globale uitstoot. En elke miljard dollar, die wij voor de vernietiging van de westelijke economieën uitgeven, zou tussen een viermiljoenste en een dertigmiljoenste graad van toekomstige opwarming verhinderen. En dat zelfs kunnen we niet eens bereiken, omdat de noodzakelijke technische metalen om nul uitstoot te bereiken gewoon niet beschikbaar zijn.”

  Zoals we dus zien, dreigt ons in ieder geval binnen afzienbare tijd geen “klimaat Apocalyps” door de zogenaamde broeikasgassen. Tot zover gaat het goed met het noordpool- en zuidpoolgebied en de globale temperaturen blijven binnen het kader. De menselijke invloed door CO2, methaan & Co. Op het klimaat is blijkbaar beperkt en op de zonneactiviteiten en hun effecten met betrekking tot het klimaat kunnen we sowieso geen invloed uitoefenen.

  Bron:
  report24.news
  Door: Heinz Steiner

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten