‘Allemachtig, lees de reacties op deze oproep, on-voor-stel-baar’

Datum:
 • dinsdag 3 januari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Radiopresentatrice Jules Serkin van BBC Radio Kent, deed een opmerkelijke oproep op Twitter.   Robin de Boer 13-1-2022


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 03:04

  In 2021 overleed de bekende Britse radiopresentatrice Lisa Shaw op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van bloedklonters na een vaccinatie met AstraZeneca. Shaw werkte sinds 2015 voor BBC Radio Newcastle en was een bekende radiostem in Groot-Brittannië. Volgens de media is de bijwerking ‘uiterst zeldzaam’.

  Onlangs deed een collega van haar, radiopresentatrice Jules Serkin van BBC Radio Kent, een opmerkelijke oproep op Twitter. Ze vroeg mensen om contact met haar op te nemen als ze een vaccin uit de batch PV46669 van AstraZeneca hadden gekregen.

  Ze heeft prikspijt. Zelf kreeg ze op 5 maart 2021 een prik van AstraZeneca uit batch PV46671. Het gevolg: ernstige bijwerkingen.

  Nooit vergeven

  Al snel werd Serkin overspoeld met de meest huiveringwekkende verhalen. “Mijn zus overleed bijna zes weken geleden. Ze kreeg deze batch,” reageert iemand.

  Marina schrijft dat haar moeder op 1 februari 2021 PV46662 heeft gekregen, waarna bloedklonters in haar brein ontstonden. Ze belandde eind juni na een beroerte in het ziekenhuis. Ze kreeg in juli een tweede dosis in het ziekenhuis en stierf op 23 augustus 2021. “Ik zal degenen die dit hebben gedaan nooit vergeven.”

  Robert laat weten dat hij op 31 maart 2021 PV46663 heeft gekregen. Vier dagen later kreeg hij een hartaanval.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Bedgebonden

  Iemand anders zegt dat haar schoonmoeder een prik uit deze batch heeft genomen en dat ze inmiddels is overleden.

  Weer een ander kreeg een prik van AstraZeneca uit batch AB0009 en kampt nu met het Guillain-Barré-syndroom, verlammingsverschijnselen en bloedstolsels in haar brein.

  Simon kreeg op 17 maart 2021 een AstraZeneca-prik uit batch PW40009 en zes dagen later was hij verlamd. Hij lijdt aan chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie en is bedgebonden.

  Te laat

  Iemands zus kreeg een prik uit AstraZeneca-batch PV46663 en heeft continu last van ernstige hoofdpijn.

  “Te laat,” schrijft Jacqueline. “Mijn vader is op 5 mei 2022 overleden aan een hartaanval.”

  Er lijkt geen einde aan te komen. Data-analist Wouter Aukema kreeg de tweet van Serkin ook onder ogen en reageert: “Allemachtig, lees de reacties op deze oproep. On-voor-stel-baar.”


  0 reacties :

  Een reactie posten