Zembla: Windmolenlawaai

Datum:
 • maandag 12 december 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Zembla onderzoekt: Wie hebben de geluidsnormen vastgesteld en hoe is dat gedaan? Worden omwonenden wel gehoord door de overheid?


  8-12-2022


  Zie HIER de uitzending  Burgers die overlast hebben van windmolens voelen zich machteloos, het geluid valt namelijk binnen vastgestelde normen. Hoe zijn die normen vastgesteld? Worden omwonenden wel gehoord door de overheid?

  De felle protesten van burgers tegen het almaar groeiende aantal windmolenparken in Nederland nemen toe. Om de klimaatdoelen te halen komen er vóór 2030 nog eens honderden turbines bij. Burgers die in de buurt van windmolens wonen maken zich zorgen over de gezondheidseffecten. Sommigen kunnen door geluid van de molens niet slapen en ervaren stress en andere gezondheidsproblemen. Bewoners voelen zich machteloos, want het geluid blijkt binnen de vastgestelde normen te vallen en dus heeft een klacht indienen geen zin. 

  Zembla onderzoekt: Wie hebben de geluidsnormen vastgesteld en hoe is dat gedaan? Worden omwonenden wel gehoord door de overheid?
  0 reacties :

  Een reactie posten