[Video] Jack van Gelder fileert kabinet: 'Miljarden voor klimaat, maar ondertussen zitten Nederlanders in de kou'

Datum:
 • vrijdag 16 december 2022
 • in
 • Categorie:
 • "Ik vind het erg dat de mensen in de kou zitten," aldus Van Gelder


  Michael van der Galien 16-12-2022


   Jack van Gelder heeft zich op SBS6 publiekelijk uitgesproken tegen het wanbeleid van het kabinet. Het is, zei hij, ronduit onacceptabel dat hele horden Nederlanders de verwarming niet kunnen aanzetten - terwijl de regering wel miljarden in 'klimaat' stopt, en ondertussen de BTW ook nog eens lekker verhoogt.

  "Ik vind het erg dat de mensen in de kou zitten," aldus Van Gelder bij het SBS-programma HLF8. "En daar wordt niets aan gedaan."

  Vervolgens legde de voormalige NOS Studio Sport-presentator uit dat hij de verwarming bij hem thuis in de woonkamer aan heeft, "en in de rest niet." Ook in die kamers is het natuurlijk enorm koud, maar goed, dat moet maar lijden.

  "Maar je hebt ook mensen die maar één kamer hebben en die kunnen het gewoon niet betalen om de verwarming aan te hebben," ging Van Gelder verder. Daarop zei hij dat hij de Tweede Wereldoorlog niet heeft meegemaakt, maar dat hij zich heel goed kan voorstellen dat steeds meer mensen zich afvragen: in wat voor wereld zijn wij beland?

  "En als je dan ziet dat aan de ene kant dat er geen geld voor is, dat er binnenkort 12 procent[punt] extra btw komt: van 9 gaat 'ie naar 21 procent, dat we honderd miljard reserveren voor het klimaat. Dan denk ik, jongens het klimaat, heel belangrijk, maar misschien zijn er op dit moment urgentere problemen voor de bevolking om daar iets aan te doen."

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  "En daar maak ik me kwaad over," zei Van Gelder daarop, "ik verbaas me daarover, en ik hoop dat de mensen een keer gaan uitspreken met elkaar dat het zo gewoon niet kan. Dat het kabinet dingen doet die niet mógen."

  Vervolgens refereerde hij aan het plan van het kabinet om 200 miljoen euro opzij te zetten voor een belachelijk "slavernijherstelfonds."

  "Dat vind ik al redelijk overdreven," zei Van Gelder, "maar ik vind als je nu 200 miljoen beschikbaar stelt, en je gaat de btw verhogen, en mensen zitten letterlijk [in de kou], en het is nog niet eens op zijn koudst? Daar kan ik me boos om maken, daar kan ik me over verbazen, en daar word ik verdrietig van."

  Zo is het, Jack.

  Volg mij op Twitter.


  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten