Schwab kan trots zijn op Rutte: hoe Nederland de blauwdruk wordt voor de westerse controlemaatschappij

Datum:
 • vrijdag 30 december 2022
 • in
 • Categorie:
 •  in 2025 minimaal 30 steden zijn waar een zero-emissiezone voor stadslogistiek is ingevoerd. 


  Robin de Boer 30-12-2022

   

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:29


  Veertien steden

  “Nu we meer thuis zijn, valt op hoeveel bestelbusjes en vrachtwagens er rondrijden in de steden. De afspraken die we vandaag maken, zorgen ervoor dat het vanzelfsprekend wordt dat over een aantal jaar in de stad de schappen vol liggen, het afval wordt opgehaald en je pakje er op tijd aankomt, maar dan zonder uitlaatgassen en CO2-uitstoot,” citeert het World Economic Forum Van Veldhoven.

  Veertien steden hebben aan het begin formeel aangekondigd in 2025 een zero-emissiezone in te voeren. Dat zijn er inmiddels al een stuk meer. Concreet betekent dat dat er in deze steden op termijn alleen nog volledig uitstootvrije bestelbussen en vrachtwagens rijden.

  Tilburg

  Eén van de steden die in 2025 zo’n zone gaat invoeren, is Tilburg. “Het vervoer van de toekomst moet emissieloos, duurzaam en schoon zijn,” reageerde toenmalig wethouder Oscar Dusschooten (VVD).

  In het klimaatakkoord is afgesproken dat er in 2025 minimaal 30 steden zijn waar een zero-emissiezone voor stadslogistiek is ingevoerd. Het invoeren van deze zones zou in 2030 ongeveer 1 megaton CO2 per jaar schelen.
  0 reacties :

  Een reactie posten