Klimaatwetenschapper: Niet de klimaatverandering doodt mensen, maar de klimaatpolitiek

Datum:
 • zondag 25 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Toenemende weerrampen en klimaatdoden? Had je gedacht!


  24-12-2022  Klimaatwetenschapper: Niet de klimaatverandering doodt mensen, maar de klimaatpolitiek


  (Door: Vanessa Renner – Vertaling: E.J. Bron)

  Björn Lomborg van de denktank “The Copenhagen Consensus Center” is weliswaar een voorvechter van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, hij verzet zich echter heftig tegen diens dramatisering en de daarop opbouwende radicale klimaatpolitiek, die volgens hem meer schaadt dan baat. Derhalve kijkt hij met grote zorgen naar de constant stijgende energieprijzen: wanneer mensen noodgedwongen afzien van stoken, dan zou dat duidelijk meer mensenlevens kosten dan de aardopwarming.

  Lomborg kijkt naar de strijd tegen de gepostuleerde door de mens gemaakte klimaatverandering vanuit economisch oogpunt en weegt de schade en het nut van de politieke maatregelen tegen elkaar af. Zijn conclusies bevallen de klimaat-paranoïde mainstream niet: hij bekritiseert de bekende Apocalyptische voorspellingen, voert deze terug tot kwalitatief slechte wetenschap en stelt de dure en riskante klimaatpolitiek aan de kaak, waar op basis van valse feiten vaart achter wordt gezet.

  Op 11 december hield de kritische wetenschapper zich op Twitter bezig met de problematiek van de constant stijgende energiekosten. Koude doodt zoals bekend meer mensen dan hitte – en wanneer de burgers van Europa het zich dankzij klimaat- en sanctiewaanzin niet meer kunnen permitteren om te stoken, dan zal dat tot talrijke doden leiden, aldus de waarschuwing van Lomborg. In het geval van een zachte winter zou het aantal sterfgevallen al 79.000 kunnen bedragen – wordt de winter daarentegen heel koud, dan zou dat aan tot 185.000 Europeanen het leven kunnen kosten.

  Toenemende weerrampen en klimaatdoden? Had je gedacht!

  De beweringen van de mainstream – en niet in de laatste plaats van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres – over constant stijgende extreme weergebeurtenissen en -rampen (met desbetreffende doden) houden geen stand tegen een realiteitsonderzoek, zoals Roger Pielke Jr. van de Universiteit van Colorado onlangs op basis van voorlopige data voor 2022 demonstreerde:

  Kosten, die door weerrampen veroorzaakt worden, zijn derhalve in relatie tot het bruto binnenlands product in de afgelopen decennia zelfs gedaald:

  Volgens voorlopige data zouden er in 2022 wereldwijd 11.000 mensen op grond van weer- en klimaatrampen zijn gestorven – wat overeenkomt met het gemiddelde van de afgelopen decennia. Pielke Jr. stelt vast: “Het totale sterftecijfer voor weer- en klimaatrampen in het jaar 2022 bedroeg ongeveer 0,14 mensen per miljoen, wat een van de vijf laagste jaarlijkse sterftecijfers vormt sinds er data beschikbaar zijn (meer dan een eeuw geleden).”

  Mochten de prognoses van Lomborg uitkomen, dan veroorzaakt dus niet bijvoorbeeld een Apocalyptische klimaatverandering toenemende sterftecijfers, maar een mislukte politiek. Dat dit ook nog door de mainstream bejubeld wordt, is een schandaal.

  Bron:
  report24.news
  Door: Vanessa Renner

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten