Kijk! Eva Vlaardingerbroek pakt digitale ID van de EU keihard aan: 'Waarom worden wij behandeld als criminelen?'

Datum:
 • woensdag 21 december 2022
 • in
 • Categorie:
 •   "Wij zijn degenen die alles zouden moeten weten over de overheid," zei Vlaardingerbroek terecht.  Kijk! Eva Vlaardingerbroek pakt digitale ID van de EU keihard aan: 'Waarom worden wij behandeld als criminelen?'


  Nieuwsredactie DDS

  Nieuwsredactie DDS 21-12-2022

  Eva Vlaardingerbroek is gisteren langsgekomen bij Ongehoord Nieuws om daar te vertellen over het waanzinnige, zieke, dictatoriale digital-wallet-project van de Europese Unie. Zoals Vlaardingerbroek uitlegde betekent dit systeem dat feitelijk alle informatie die je maar kunt verzinnen wordt opgeslagen in zo'n wallet. En dat is, zei ze, zowel doodeng als volstrekt onacceptabel.

  Met zo'n wallet wordt al die informatie "die maar denkbaar is... verzameld op één centraal punt," aldus Vlaardingerbroek, "dat dan in handen is van de EU of in ieder geval [van] de overheid. En die data, dan moet je je voorstellen, dat is niet alleen wat normaal een paspoort is, dus je geboortedatum, je lengte en je gezicht. Maar [ook] je biometrische data, dus hoe groot is je iris bijvoorbeeld, je vaccinatierecords, je medische informatie, je belastingzaken, eigenlijk alles wie je bent, wat je doet, waar je bent, met wie je omgaat. Al die informatie komt daar centraal te staan. En die wallet zullen we dus moeten gebruiken voor eigenlijk ieder aspect van ons leven."

  Natuurlijk gebruiken de Europese technocraten als argument dat het allemaal zo makkelijk is. Lekker met je telefoon alles doen! Yay! Lekker man!

  "Het gemaksargument is het meest populaire argument. Dat vind ik echt de ziekte van deze tijd," aldus Vlaardingerbroek. "We geven al onze privacy, eigenlijk ook al onze vrijheid op. Want dat is wel degelijk waar dit toe kan leiden," aldus de rechtsfilosoof en opiniemaker.

  "Waarom zouden wij het moeten accepteren dat we een overheid hebben die ons constant behandelt als een crimineel? We hebben een onschuldspresumptie," legde ze uit. "We hoeven helemaal niet onze data af te staan aan de overheid. De overheid hoeft helemaal niet alles over ons te weten."

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Sterker nog, dat is zelfs de totaal omgekeerde wereld. "Wij zijn degenen die alles zouden moeten weten over de overheid," zei Vlaardingerbroek terecht. "Wij betalen torenhoge belastingen aan deze mensen. En ik wens niet door de mensen die wij betalen als vrij burgers, te worden behandeld als een 24/7 crimineel."

  Volg ons op Twitter.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

  2 reacties :

  Max Q zei

  Persoonlijk weiger ik het gebruik van smartphones. Er is ook nog altijd een groep digibeten, ouderen die niets met computers en aanverwant hebben, mensen met b.v. down en natuurlijk de groep die uit principe niet zo'n ding willen. Ik wordt b.v. ook schijtziek van winkels die zeuren om hun app te gebruiken. Mooi niet dus.

  Dekker zei

  Zelfs de zorgverzekeraars hebben nu gesteld dat email niet meer kan omdat het volgens hen niet veilig is dus alles moet via de mobiel (App)
  Natuurlijk weten de zorgverzekeraars dat Digi-D ook niet veilig is want dat wordt om de haverklap gehackt. Tegenwoordig ligt al onze privé op straat. Ook Oom Agent stelt dat aangifte alleen nog via de App kan, vandaar ook dat de misdaadcijfers terug lopen, niemand wil nog via een dergelijk omslachtig gedoe aangifte doen. Ontmoedigings beleid wordt dat ook wel genoemd. Idem dito bij Gemeentes en eigenlijk alles wat met de Overheid te maken heeft. Met ouderen wordt geen rekening meer gehouden, die kunnen beter hun boostertje halen zodat ze snel uit hun leiden verlost worden en dat blijkt gezien de oversterfte prima te helpen.

  Een reactie posten