BVNL-motie om handhaving contant geld in de toekomst te garanderen aangenomen door Tweede Kamer

Datum:
 • woensdag 21 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Tweede Kamerlid Olaf Ephraim (BVNL) meldt vol trots dat zijn motie, die oproept tot het behoud van contant geld, is aangenomen door de gehele Tweede Kamer.  REDACTIE 21-12-2022


  Duidelijk signaal', aldus Ephraim over de toekomst van het contant geld. 

  Dinsdag heeft de gehele Kamer voor de motie van BVNL-politicus Olaf Ephraim gesteld. De partij had een motie ingediend om zeker te stellen dat er geen sprake zou zijn van het uitfaseren van de contante euro in Nederland. 

  De aanleiding
  Rabobank had naar klanten een brief gestuurd om het gebruik van contant geld te ontmoedigen. In een brief wordt het klanten ontraden om veel geld contant op te nemen. Naar aanleiding van de brief was ophef ontstaan. Het gaat om de volgende brief, die op de mat viel bij een van de klanten van Rabobank.

  Online werd er in eerste instantie getwijfeld aan de echtheid van de brief. Maar de klantenservice van de bank heeft het bestaan van de brief inmiddels geverifieerd.

  BVNL-Kamerlid Olaf Ephraim reageerde uiterst kritisch op de brief: 'Waar bemoeit u zich mee? Contant geld is een wettelijk betaalmiddel en het opnemen ervan behoeft geen ‘waarschuwingsbrief’ uwerzijds richting de klanten. In het kader van duurzaamheid, die u ook hoog in het vaandel hebt staan: stop hiermee.'

  Volgens de Rabobank zijn ze bij wet verplicht om soms mensen hier op te attenderen.

  0 reacties :

  Een reactie posten