Energierekening en boodschappen kosten al genoeg. Waterschap verruimt regels voor kwijtschelding belasting

Datum:
 • maandag 19 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Heerhugowaard - De normen voor kwijtschelding van waterschapsbelastingen voor huishoudens worden per 1 januari 2023 verruimt door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).


  Martijn Gijsbertsen 19-12-2022


  Het maximale banksaldo voor echtgenoten, alleenstaande ouders en alleenstaanden ligt nu nog op respectievelijk 2400, 2150 en 1775 euro, na de jaarwisseling worden die spaargeldlimieten verhoogd naar 4400, 3950 en 3275 euro.


  Bij het bepalen van deze zogeheten ’vermogensnorm’ wordt rekening gehouden met nog te betalen huur en zorgverzekering.

  De kwijtscheldingsregeling van het waterschap voor Noord-Holland boven het Noordzeekanaal is bedoeld voor inwoners die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen en daardoor niet in staat blijken de heffingen te betalen.

  Het initiatief tot verruiming komt van het Rijk, omdat Nederlanders mede door de Oekraïne-oorlog te maken hebben met inflatie en prijsstijgingen voor onder meer energie en boodschappen.

  Half miljoen

  HHNK verwacht dat 2500 extra huishoudens een beroep op kwijtschelding zullen doen. Dit kost het waterschap naar schatting een half miljoen euro. Dat is een fractie (0,15 procent) van de totale jaarbegroting voor 2023 van 325 miljoen.


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten