De Helft van Nederland zet de verwarming uit. "Onacceptabel!" volgens Geert Wilders (PVV)

Datum:
 • woensdag 7 december 2022
 • in
 • Categorie:
 •  Mensen die noodgedwongen hun verwarming uit moeten zetten zoeken de warmte op buitenshuis.
  De Helft van Nederland zet de verwarming uit. "Onacceptabel!" volgens Geert Wilders (PVV)


  De Helft van Nederland zet de verwarming uit. "Onacceptabel!" volgens Geert Wilders (PVV)

  Volgens onderzoek van IPSOS bespaart bijna de helft van de Nederlanders op kosten door de verwarming niet aan te zetten, ook nu de temperatuur buiten daalt. Ondanks de maatregelen van het kabinet maken veel mensen in Nederland zich nog steeds zorgen over de gestegen kosten als gevolg van de hoge inflatie.

  De Groep die het hardst getroffen wordt, namelijk: de onder- en middenklassen, zetten het vaakst de verwarming uit en gaan ook vaker over tot alternatieven om het huis warm te krijgen. Bijvoorbeeld een elektrische kachel of een ouderwetse houtkachel. Mensen zitten met hun handen in het haar. Dat terwijl het kabinet miljoenen euro’s uittrekt voor onder andere het klimaat, een beetje klimaatopwarming zou voor veel mensen deze winter niet zo slecht uit komen.

  Geert Wilders (PVV) kraakt harde noten en zet zo zijn vraagtekens bij de keuzes die het kabinet maakt. “Er gaat meer dan 100 miljard naar klimaat en stikstof, maar de Nederlanders zitten in de kou. Onacceptabel!” Aldus Wilders op Twitter.

  Mensen die noodgedwongen hun verwarming uit moeten zetten zoeken de warmte op buitenshuis. Zo heeft het Leger des Heils 214 “warme huiskamer” gerealiseerd en heeft Nederland in totaal ruim 1000 van dit soort plekken waarbij mensen terecht kunnen die het thuis te koud vinden. Hoe mooi dit soort initiatieven ook zijn het is schrijnend en onacceptabel dat de hardwerkende Nederlander niet eens meer thuis kan zijn vanwege de hoge energiekosten terwijl er hele cruiseschepen worden ingericht voor asielzoekers. De beelden die daarvan bekend zijn lieten toch zien dat deze mensen er lekker warmpjes bij zitten.

  Ook het prijsplafond wat volgen jaar ingaat kan op weinig vertrouwen rekenen. Slechts een kwart van de Nederlanders geeft aan minder zorgen te hebben met het prijsplafond in aantocht. Vier op de tien mensen blijven bezorgd over de te hoge energiekosten.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS  0 reacties :

  Een reactie posten