Breek! Geheime apppjes en telefoongesprekken gelekt: Hugo de Jonge nauw betrokken bij Sywertdeal

Datum:
 • donderdag 1 december 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  Uh, oh! Hugo de Jonge kon weleens serieus in de problemen zitten. De minister van Wonen, voorheen van Volksgezondheid, blijkt namelijk veel meer betrokken te zijn geweest bij de Sywertdeal dan hij altijd heeft gezegd.


  Michael van der Galien 1-12-2022


  De ware aard van zijn betrokkenheid blijkt uit geheime telefoongesprekken en WhatsApp-berichten die gelekt zijn aan de Volkskrant. Ik weet wat u denkt: 'De Volkskrant publiceert dat soort materiaal terwijl ze weten dat het slecht is voor het partijkartel?'

  Volg mij op Twitter.

  Ja, blijkbaar. Misschien dat er een politieke afrekening moet gebeuren met andere partijen die afwillen van De Jonge. Dat kan zomaar. Zo werkt dat immers, in de politiek.

  De Volkskrant heeft dus de hand weten te leggen op geheime opnames. Daarin zegt een "hoge ambtenaar" van VWS onder meer tegen Sywert dat zij het héél erg vindt dat de informatie over de geheime deal op straat is komen te liggen. "Je wordt er gek van," zegt ze onder meer. "Het is van onze kant never nooit de bedoeling geweest dat dit naar buiten komt."

  Ze hebben het zelfs over de deal zelf en herhaalt: "We waren in die tijd heel blij met jullie deals." Hilarisch genoeg zegt ze zelfs: "Ik hoop niet dat dit gesprek opgenomen wordt," waarop Van Lienden (die het inderdaad liet opnemen) zei: "Nee hoor."

  HAHA.

  Hoe dan ook, in de gesprekken geeft Sywert aan dat hij het belachelijk vindt dat VWS hem niet fel genoeg verdedigt. En dat zit hem dwars. Want, zegt hij, "dat is volgens jullie belang, mijn belang, Hugo's belang. Dat is een ieders belang." Uh, oh, dat lijkt verdulleme wel een dreigement.

  Misschien is dat niet eens zo gek. Want Sywert zegt in de gesprekken dat De Jonge keihard gelogen heeft. De CDA'er beweerde - op camera - dat hij er niet bij betrokken was, dat het zijn ding niet was. Maar dat is onzin, aldus Sywert. Een leugen, zelfs.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Het is echt heel schokkend hoor dat De Jonge misschien toch niet eerlijk is geweest hierover! Hij heeft namelijk zo'n eerlijk hoofd. Je ziet hem en denkt: nou, die man is echt ultrabetrouwbaar. Betrouwbaarder dan hij worden ze niet gemaakt!

  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Als de beerput helemaal open gaat, wat waarschijnlijk wel niet zal gebeuren, dan komt er zoveel stront boven dat de verantwoordelijken halsoverkop het land zullen verlaten om een land te zoeken zonder uitleveringsverdrag met Nederland. Het zal Argentinië wel worden, dan hoeft Maxima ook geen verantwoording aan de Nederlanders af te leggen over haar hechte banden met Klaus Swab en het WEF.

  Een reactie posten