882 van 1072 (doods)bedreigingen aan politici zijn gericht aan Geert Wilders (PVV)

Datum:
 • dinsdag 20 december 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Een kabinet dat een grote mond heeft over de rechtstaat en democratie maar niet eens de veiligheid van de fractievoorzitter van de tweede partij in het land kan garanderen faalt opzichtelijk. 


  Mark Jongeneel  20-12-2022


  882 van 1072 (doods)bedreigingen aan politici zijn gericht aan Geert Wilders (PVV)

   Het kabinet heeft een alarmerende brief gestuurd naar de Tweede Kamer waarin staat dat het aantal meldingen van doodsbedreigingen bij het Team Bedreigde Politici dit jaar is gestegen tot maar liefst 1072. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, en het is belangrijk dat het kabinet snel actie onderneemt om de veiligheid van politieke leiders te waarborgen.

  Echter, wat het kabinet niet vermeldt in deze brief is dat 882 van deze 1072 meldingen afkomstig zijn van één politicus: Geert Wilders. Dit is een cruciale context die ontbreekt in de brief, en het is onacceptabel dat het kabinet deze informatie achterwege laat. Het is niet gek dat het kabinet deze informatie weglaat. Het laat namelijk hun onvermogen zien dat Wilders niet in alle vrijheid kan functioneren in onze samenleving. Een kabinet dat een grote mond heeft over de rechtstaat en democratie maar niet eens de veiligheid van de fractievoorzitter van de tweede partij in het land kan garanderen faalt opzichtelijk. Natuurlijk zullen zij zeggen dat zij de naam Geert Wilders niet bekend hebben gemaakt vanwege de AVG regels. Privacy is dan opeens een fijn argument om je achter te verschuilen.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Het is onze plicht als samenleving om politieke leiders te beschermen en te waarborgen dat zij vrij kunnen spreken zonder bang te hoeven zijn voor bedreigingen of geweld. Het is dan ook teleurstellend dat het kabinet niet voldoende doet om de veiligheid van Wilders te garanderen. Het is tijd dat het kabinet snel actie onderneemt om deze situatie aan te pakken en de veiligheid van alle politieke leiders te waarborgen.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten