PVV-motie over hoofddoekverbod bij politie aangenomen

Datum:
 • woensdag 23 november 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Dus GEEN hoofddoek bij het politie-uniform.  BART REIJMERINK 23-11-2022


  Dinsdagmiddag heeft de Tweede Kamer een motie van de PVV die opriep om het politie-uniform neutraal te houden aangenomen. PVV-politica Lilian Helder is enorm blij dat er binnenkort geen hoofddoeken te zien zijn bij het Nederlandse politie korps.

  De motie van Helder roept het kabinet op om zich uit te spreken tegen hoofddoeken bij de politie: 'Van mening dat onverkort dient te worden vastgehouden aan de neutraliteit van het politie-uniform en dat hier geen enkele ruimte is voor het toevoegen van religieuze symbolen, omdat dit afbreuk doet aan de vereiste neutrale uitstraling van politieambtenaren, die de overheid vertegenwoordigen in de uitoefening van hun functie; verzoekt de regering het dragen van een hoofddoek door politieambtenaren tegen te gaan door het aanpassen dan wel aanvullen van de ter zake geldende regelgeving', aldus Helder in haar motie.

  Op sociale media schrijft Helder of de politie nu ook meeleest met dit nieuws: 'Mijn motie over de hoofddoek bij het politie-uniform is aangenomen Dus GEEN hoofddoek bij het politie-uniform. Lezen de hoge heren bij ⁦de politie even mee?'

  NieuwRechts

   

  1 reacties :

  Max Q zei

  Kop - of DRAM vodden zijn geen uiting van islamitische kuisheid. Volgens de koran dienen vrouwen borst en schaamstreek bedekt te houden. De rest, zoals de dramvod is er door een stel geile kerels bij bedacht. Datzelfde is het geval met de niquab en boerka/boerkini: Volgens de regels van de koran mag een moslima gewoon een bikini dragen.

  Een reactie posten