Paul Cliteur: 'We hebben het recht om te geloven in onzin: complotonzin, religieuze onzin.'

Datum:
 • zaterdag 5 november 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  : de staat heeft niet het recht de eigen onzin aan ons op te leggen.  Michael van der Galien 5-11-2022


  Eén van de grootste juridische denkers van ons land, gepensioneerd hoogleraar Paul Cliteur, maakt duidelijk op Twitter dat overheidscensuur, bijvoorbeeld door David Icke te bannen, totaal illegaal is. Want het is gewoon in strijd met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1948. Iedereen heeft recht om in onzin te geloven; de staat heeft niet het recht de eigen onzin aan ons op te leggen.

  Zoals wij eerder vandaag berichtten heeft het kabinet besloten om David Icke te bannen uit ons land. Sterker nog, hij mag de hele EU twee jaar lang niet inreizen. Hij wordt aangemerkt als "een niveau drie terrorist," wat volstrekt onzinnig is, niet in de laatste plaats omdat de man 100% pacifist is. Daarnaast wordt hij van antisemitisme beschuldigt omdat hij gelooft dat er een ras van alien-hagedissen is die mogelijk invloed uitoefent op ónze dimensie. Dat dit jodenhaat zou zijn is een beetje vreemd, maar de IND stelt dat sommige critici van Icke zeggen dat 'reptielen' weleens 'Joden' zou kunnen betekenen (hint: nee, dat doet het niet). En dus hop, is hij zo snel even veranderd in een antisemiet. Lekker!

  Volg mij op Twitter!

  Hoe dan ook, natuurlijk kun je vinden dat de opvattingen van Icke volstrekt onzinnig zijn. 'Alternatieve dimensies in het universum? Een multiverse aan realiteiten? Wat is dat voor gekte!' Prima. Onzin. Maar, zegt Cliteur, als mensen hebben we gewoon het recht om in onzin te geloven... en ja, ook om die onzin te verkondigen.

  Op Twitter citeert hij Artikel 18 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). Dat artikel stelt: "Eenieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten, en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen."

  "Dit artikel geeft je recht op onzin," legt Cliteur uit. "Complotonzin. Religieuze onzin. Alles naar eigen keuze. Overheidsonzin mag niet worden afgedwongen."

  (Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Dit onderwerp gaat niet over de persoon David Icke of zelfs maar over de inhoud van zijn ideeën. Werkelijk: who cares. Waar het écht om gaat is vrijheid. Het gaat om onze réchten. De staat heeft gewoon het recht niet om ons op deze wijze in onze meningsvrijheid te beperken.

  En ja, het gaat ook om de alsmaar verder gaande censuur in Nederland. We hebben te maken met neo-Stalinisten; mensen die gewoon niet in rechten als de meningsvrijheid geloven. Zij hangen een overheidstheorie aan - en een theorie van samenleven - die niet het individu voorop stelt, maar 'de groep.' En die de sterke arm van de staat wil gebruiken om andersdenkenden met geweld het zwijgen op te leggen - gelovende dat 'de groep' daar baat bij heeft.

  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Dus Rutte gaat nu bepalen wat complottheorieën zijn. We mogen van Rutte/kaag dus ook niet meer zelf nadenken, dat bepalen deze psychopaten vanaf nu voor ons. Hoezo, we zijn een democratie????

  Een reactie posten