NOS en NRC halen bakzeil: 'Van Meijeren nam het woord bezetten niet in de mond'

Datum:
  • dinsdag 15 november 2022
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Forum voor Democratie laat de NOS er niet mee wegkomen dat de staatsomroep gisteren en ook vandaag nog nepnieuws verspreidde over Gideon van Meijeren.

     


    Michael van der Galien  15-11-2022



    Die had volgens de NOS namelijk gezegd dat het parlement bezet moet worden door demonstranten. Dat was en is een verzinsel... maar alle media én kartelpolitici gingen ermee aan de haal alsof hij dat écht gezegd had. Nu heeft de NOS zijn keutel ingetrokken - hoewel uren te laat.

    Nadat de NOS nepnieuws verspreidde over deze situatie werden Gideon van Meijeren en zijn partij furieus. Want, zeiden zij, Van Meijeren had die woorden helemaal niet gebruikt. Dit was een verzinsel. 100%. Maar die walgelijke kartelmedia én kartelpolitici waren er toch al mee aan de haal gegaan, van alle linkse kranten (hallo, NRC) tot leden van het kabinet (Mark Rutte en Sigrid Kaag bijvoorbeeld).

    Uren nadat het nepnieuws over Van Meijeren de ronde had gedaan corrigeerde de NOS het artikel erover. Niet omdat de NOS'ers opeens zo lief en eerlijk zijn, maar omdat de staatsomroep daar eigenlijk toe gedwongen werd door FVD, dat publiekelijk terugvocht.

    "Noot van de redactie," schreef de staatsomroep opeens onder het artikel hierover. "In een eerdere versie van dit artikel stond dat Van Meijeren had gesproken over het bezetten van het parlement. Het woord 'bezetten' is door hem niet gebruikt. De tekst is aangepast."

    NOS en NRC halen bakzeil: 'Van Meijeren nam het woord bezetten niet in de mond'

    En ook NRC Handelsblad is uiteindelijk overstag gegaan. De radicaal-linkse krant doet het liever niet maar geeft toe: het artikel erover klopte niet.

    "In een eerdere versie van dit bericht stond dat Van Meijeren 'uitspraken deed over het bezetten van het parlementsgebouw'," aldus de NRC. "Dat is in deze versie aangepast; Van Meijeren zei dat mensen 'bij wijze van spreken naar het parlement [kunnen] trekken' en bleef onduidelijk over of zij daar ook naar binnen zouden moeten gaan."

    NOS en NRC halen bakzeil: 'Van Meijeren nam het woord bezetten niet in de mond'

    Een belachelijke halve rectificatie, natuurlijk. Dat van of ze daar naar binnen zouden moeten gaan komt alleen in je op als je zélf geschift bent. Van Meijeren zei daar niets over omdat hij, anders dan radicaal-links, een weldenkend mens is. Het idee van een bezetting van de volksvertegenwoordiging was niet eens bij hem opgekomen. Hij was daar niet 'vaag' of 'onduidelijk' over, hij had er gewoon op geen enkele manier dan ook over nagedacht om zoiets achterlijks te doen.

    Maar goed, er zijn dus 'correcties' gaande. Hartstikke leuk. Maar waar blijven de verontschuldigingen, zowel van de betrokken leugenpers als van de politici die dit nepnieuws tegen FVD gebruikten? Markie, waar is je 'sorry,' jongen? Siggie, ga je je nog verontschuldigen? Door de knieën?

    Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken.

    Nee he? Want deze media én hun bondgenoten in de politiek beschouwen de politieke strijd als een heuse oorlog. Een oorlog waarin alles kan, waarin alles mag; zolang de tegenstander maar verslagen wordt. Liegen, bedriegen, misleiding. Niets gaat deze politieke psychopaten te ver. En als ze een keer betrapt worden nou, dan halen ze de schouders om, doen een halve correctie uitgaan, en gaan daarna lekker verder met de pret... terwijl ze achter de schermen heel hard lachen. Want zij weten als geen ander dat ook correcties en zelfs rectificaties een veel minder groot publiek bereiken dan de eerste beschuldigingen en verhalen.

    Volg mij op Twitter.


    DDS



    2 reacties :

    Dekker zei

    In '40-'45 loog de Duitse bezetter het Nederlandse Volk voor, propaganda heette dat toen(en nu nog). Het was de propaganda van de Duitse bezetter tegen een gewapender hand ingenomen land, Nederland dus. Wat we heden ten dage zien is dat er propaganda gevoerd wordt TEGEN de bevolking van eigen land door de zogenaamd democratisch gekozen Regering, de Media en de Staatsomroep. We kunnen en mogen hieruit concluderen dat Nederland niet is ingenomen door een vijandige natie maar is ingenomen door de eigen Regering, weliswaar in opdracht van een particuliere instelling als het WEF, maar we verkeren in staat van oorlog met "onze' eigen Regering iov. het WEF en dat is uitermate zorgwekkend, want dit is volkomen nieuw.

    Anoniem zei

    bij google staat er nog steeds BEZETTEN

    Een reactie posten