Nieuwe premier van Alberta stopt samenwerking met het WEF

Datum:
 • zondag 27 november 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Ze eist ook dat de regering-Trudeau een einde maakt aan de politieke CO-belasting. 

     Nieuwe premier van Alberta stopt samenwerking met het WEF

  (Door: Christer Ericsson – Vertaling: “Malpaso”)

  De onlangs verkozen conservatieve premier Danielle Smith van de Canadese staat Alberta heeft onlangs verschillende krachtige uitspraken gedaan tegen de globalistische organisatie World Economic Forum en zijn leider Schwaab. Ze heeft ook al beslist om een heel vreemde “adviesovereenkomst” die het WEF met Alberta had, meteen op te zeggen.

  Danielle Smith (foto) is sinds 11 oktober premier van de Canadese staat Alberta. Op 6 oktober werd ze verkozen tot partijleider van de conservatieve ‘United Conservative Party’ (UCP). Smith heeft problemen met zowel de federale regering in Ottawa onder Trudeau als het WEF onder Schwab. Die nu onthulde samenwerking begon in de vermeende corona-pandemie en droeg bij aan de draconische beperkingen en lockdowns waaraan Canadezen werden onderworpen. Er zijn mensen die denken dat het deel uitmaakt van iets veel groters. Ze eist ook dat de regering-Trudeau een einde maakt aan de politieke CO-belasting. Danielle Smith werd als premier van de olieproducerende staat Alberta beëdigd slechts 5 dagen nadat ze de leiderschapsverkiezing van de United Conservative Party (UCP) won, op beloftes om op te staan tegen Ottawa’s federale regering onder Trudeau. Die ontpopte zich tijdens de vermeende corona-pandemie als een van de meest tirannieke leiders ter wereld, die met grof geweld optrad tegen vreedzame volksprotesten. Hij is lid van de beruchte globalistische organisatie World Economic Forum (WEF) eliteschool Young Global Leaders (YGL).

  Ik vind het beledigend”

  Op 24 oktober, nog geen twee weken na haar aantreden, deed Danielle Smith al een zet, die het establishment in Canada in een neerwaartse spiraal bracht. De nieuwe premier uitte harde kritiek op het WEF en zijn voorzitter en oprichter Klaus Schwab.

  “Ik vind het ongemakkelijk als miljardairs opscheppen over hoeveel controle ze hebben over politieke leiders zoals het hoofd van die organisatie heeft, ik vind het beledigend. De mensen die een regering zouden moeten sturen, zijn de mensen die op hen stemmen. En de mensen die op mij en mijn collega’s stemmen, zijn mensen die in Alberta wonen en die worden beïnvloed door onze beslissingen. Dus eerlijk gezegd, totdat die organisatie stopt met opscheppen over hoeveel controle ze heeft over politieke leiders, heb ik geen interesse om bij haar betrokken te zijn. Mijn focus ligt hier in Alberta, om problemen voor de mensen van Alberta op te lossen, met het mandaat dat ik van de mensen van Alberta heb gekregen,” zo verklaarde Smith, die hiermee de stopzetting van de samenwerking met deze organisatie aankondigde.

  Globalistische marionetten

  Econoom George Gammon gaf commentaar op een eerder adviesgesprek van het WEF – over gezondheidskwesties – met Alberta. Hij zei dat staatshoofden en ministers die vandaag aan de macht zijn, het WEF daarvoor te danken hebben, dat wil zeggen dat ze er schulden bij hebben en er mogelijk zelfs afhankelijk van zijn. Hij legde uit dat regelingen niet alleen globale macht, maar ook inkomsten brachten voor het WEF en ook voor Schwab persoonlijk. De vaak grote bedragen kunnen vervolgens worden gebruikt om nieuwe leiders op te leiden in de Young Global Leaders (YGL) school, enzovoort. Gammon wees erop dat dit waarschijnlijk een gebruikelijk schema is in verschillende landen ter wereld en beschreef het als pure fraude.

  Vijandige politiek”

  Op 10 november tweette premier Smith: “Het is tijd om de behoeften van mensen boven de politiek te stellen. Ik heb @justintrudeau gevraagd om rekening te houden met de financiële ontberingen waarmee zovele Canadese gezinnen nu worden geconfronteerd.”

  Die tweet verwees naar een brief die ze de dag ervoor aan Trudeau had gestuurd. Daarin verklaarde ze dat het grootste probleem voor inwoners van Alberta en alle Canadezen de snel stijgende kosten van levensonderhoud zijn. Ze schreef dat “met de op hol geslagen inflatie veel Canadezen moeite hebben om hun gezinnen te voeden, hun energierekeningen en huur te betalen en om hun werk te bereiken.” Zij schreef dat Alberta stappen heeft genomen om de stijgende kosten voor burgers het hoofd te bieden. Ze drong aan bij Trudeau om de federale CO-belasting af te schaffen, die Trudeau echter nog wil verhógen. In een tweet daarna somde Alberta’s premier de punten van haar brief aan Trudeau op:

  “De CO-belasting schaadt Canadezen. Gezinnen en bedrijven hebben uitstel nodig van hoge energierekeningen, onbetaalbaar voedsel en alsmaar stijgende benzineprijzen. Het is tijd om een einde te maken aan de CO-belasting.” De volgende dag, op 11 november, noemde ze de federale regering ‘vijandig’ in een tweet: “Vandaag heeft onze regering een stap voorwaarts gezet om op te staan en de belangen van Alberta te verdedigen tegen vijandige wetgeving en beleid van de federale overheid.”

  De huidige vicepremier van Alberta, Kaycee Madu, was eerder ook zeer kritisch over de ‘tirannieke’ pandemie-beperkingen van Ottawa en bedankte deelnemers aan het ‘Freedom Convoy’. In een tweet op 20 september schreef hij dat de pandemie-maatregelen “nooit over wetenschap gingen, maar over politieke controle en macht”. Hij bedankte de Canadezen die aan het begin van het jaar opstonden tegen onderdrukking in naam van de volksgezondheid. Veel Canadezen en mensen over de hele wereld delen zijn mening over de dapperen die durfden op te komen voor vrijheid; ondanks het feit dat hun bankrekeningen werden bevroren, voertuigen in beslag werden genomen en ze in verschillende gevallen de brutaliteit van het Trudeau-regime doorstonden. Van de globalisten, hun handige politici en journalisten kan nu worden verwacht dat ze hard uit gaan halen naar Smith en Madu, die de kant van de kiezers kozen en het WEF en Trudeau hebben uitgedaagd – zeer ongebruikelijk in de huidige politiek.

  Bron:
  freewestmedia.com
  Door: Christer Ericsson

  Vertaald uit het Engels door:
  Malpaso”
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten