LIVESTREAM: 'Koffiedrinken' in Amsterdam - zondag 6 november 2022

Datum:
 • zondag 6 november 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • 'Koffiedrinken' in Amsterdam start 12.00 uur
   LIVESTREAM: 'Koffiedrinken' in Amsterdam - zondag 6 november 2022


  Ondanks dat de vredesdemonstratie 'No war, just peace' van zondag 6 november in Amsterdam is geannuleerd, zullen waarschijnlijk toch veel mensen op persoonlijke titel naar de hoofdstad komen om daar 'koffie te drinken'. Verslaggever Erwin Taams is er de hele dag bij. De eerste livestream gaat om 12.00 uur van start – onder voorbehoud.


  Daarnaast zullen we hier gedurende de dag updates plaatsen over het 'koffiedrinken' in Amsterdam. Check deze pagina dus regelmatig!


  Samen voor Nederland annuleert vredesdemonstratie


  Vrijdagavond besloot organisator Samen voor Nederland de demonstratie af te blazen. Als voornaamste reden noemt woordvoerder Mordechai Krispijn dat spreker David Icke de toegang tot Nederland – en de 25 andere Schengenlanden – is ontzegd. “Wij merken dat die beslissing van het kabinet de doodsteek was voor deze demonstratie,” verklaarde hij tegenover blckbx. “Sommige partijen waren misschien nog bereid te accepteren dat de demonstratie werd verplaatst naar het Museumplein, maar het feit dat David Icke voor maar liefst twee jaar zijn vrijheid wordt afgenomen, blijkt voor velen onacceptabel.”

  Samen voor Nederland kwam tot het drastische besluit na zowel intern overleg tussen de aangesloten partijen als door te luisteren naar de achterban van die organisaties.

  Eerder op vrijdag probeerde de organisatie via de rechter af te dwingen dat er toch op de Dam gedemonstreerd zou kunnen worden. Maar de rechter besloot in het voordeel van de gemeente Amsterdam, die als voornaamste argument aanvoerde dat er als gevolg van tegendemonstraties – onder meer van het CIDI – mogelijk ongeregeldheden zouden kunnen plaatsvinden. “Natuurlijk respecteren wij het besluit van de rechter. Anders hoef je niet naar de rechter te stappen. Echter, het kort geding aangaande de verplaatsing werd aangevraagd voordat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) besloot Icke voor twee jaar uit alle Schengenlanden te weren,” vervolgt Krispijn. “De situatie is dus veranderd. Omdat het kabinet pas vrijdag met dit besluit kwam, hadden we simpelweg te weinig tijd om ook daarvoor nog naar de rechter te stappen.”

  Wat de aangesloten partijen nu gaan doen, is volgens Krispijn onzeker. “De kans is groot dat een overgroot deel nu ‘koffie gaat drinken’. Dat kunnen we niet tegenhouden,” zegt hij. Met ‘koffiedrinken’ wordt verwezen naar het demonstreren op persoonlijke titel. Waar dat gaat gebeuren, laat hij in het midden. “Ik geloof niet dat ik dat hoef toe te lichten.”


  blckbx   0 reacties :

  Een reactie posten