Het partijkartel en mediakartel zijn in paniek: Vera Bergkamp draait zet Kamer voor het blok

Datum:
 • zondag 13 november 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  ....ze liet namelijk weten dat ze nu vindt dat de Tweede Kamer maar moet stemmen over de vraag of ze het onderzoek wel of niet willen.  Michael van der Galienv13-11-2022   Vera Bergkamp liet als Tweede Kamervoorzitter steeds weten dat het onderzoek naar Khadija Arib doorgang zou vinden. Dat was 'nodig' ofzo. Maar gisteren haalde ze opeens een trucje uit: ze liet namelijk weten dat ze nu vindt dat de Tweede Kamer maar moet stemmen over de vraag of ze het onderzoek wel of niet willen. En dat is voor de coalitie even heel vervelend (en voor ons dus heel vermakelijk).

  Bergkamp besloot te draaien omdat de ambtelijke top van de Tweede Kamer het bijltje erbij neer heeft gegooid. Griffier Simone Roos liet weten dat zij en haar collega's besloten hadden die stap te nemen vanwege de situatie rond het onderzoek naar Khadija Arib. Ze voelden zich niet meer "gesteund" ofzo. Wat dat precies inhoudt weet niemand, en dat boeit eigenlijk ook niet. Deze mensen moeten lekker hun bek houden en doen wat ze gezegd wordt. Op hun mening zit verder niemand te wachten.

  Maar toch was hun beslissing om op te stappen interessant. Het was immers de zoveelste publieke vernedering voor Vera Bergkamp, de D66-Tweede Kamervoorzitter. Die besloot dan ook in actie te komen. Niet door (eindelijk) op te stappen, zoals ze zou. moeten doen, maar door feitelijk te dreigen de hele coalitie met zich mee te nemen in haar val.

  Want Bergkamp veranderde opeens van strategie. Ze liet namelijk weten dat de doorgang van het onderzoek afhangt van de Tweede Kamer. Die moet maar stemmen over de vraag of het onderzoek er moet komen of niet.

  En ja, volgens De Telegraaf is dat toch wel een probleempje voor de Kamer, en dan met name voor de coalitiepartijen. Achter de schermen bleven die het onderzoek namelijk steunen terwijl ze publiekelijk veel kritischer waren. Dit natuurlijk omdat ze wisten dat die harde stiekeme houding het niet goed doet bij het electoraat.

  Nu moeten ze met de billen bloot. En dat is bij hen reden voor grote zorg. Voor nervositeit... en niet alleen bij CDA, CU en VVD, maar ook bij D66. Want deze stemming kan ook gezien worden als een referendum over het optreden van Bergkamp.

  Die heeft er natuurlijk vanaf haar aantreden een puinhoop van gemaakt. Dat klopt. Ze is haar functie niet waardig. Maar in de politiek betekent dat niets. Het gaat om contacten. Om jij doet iets voor mij, ik doe iets voor jou. Om coalities. Om bondgenootschappen. En om geheime afrekeningen.

  Zo gaan we een hele leuke paar dagen/weken tegemoet. Ge-wel-dig. Hopelijk kunnen we hier echt van genieten.

  Volg mij op Twitter.

  DDS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Met de billen bloot . . . liever niet . . . Ba

  Een reactie posten