blckbx today #99:

Datum:
 • vrijdag 11 november 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Massasurveillance EU dreigt | Belastingtrucs Pfizer NL | Wie winnen verkiezingen VS?
  Zie HIER de uitzending   Uit een gelekt voorstel blijkt dat de Europese Unie grootschalige biometrische massasurveillance mogelijk wil maken in openbare ruimten. De Duitse Europarlementariër Patrick Beyer, die de plannen ontdekte, waarschuwt voor dystopische toestanden naar Chinese stijl. Mede door de ontwikkeling van het coronavaccin is Pfizer het meest winstgevende bedrijf van Nederland, maar het bedrijf maakte 'slim' gebruik van belastingtrucs waardoor het nauwelijks belasting betaalde. Dat en meer in blckbx today.


  Vrijdag 11 november 2022


  In de uitzending van vanavond onder andere:

  - Uit een gelekt voorstel blijkt dat de Europese Unie grootschalige biometrische massasurveillance mogelijk wil maken in openbare ruimten. De Duitse Europarlementariër Patrick Beyer, die de plannen ontdekte, waarschuwt voor dystopische toestanden naar Chinese stijl. Welk gevaar schuilt er in dergelijke massasurveillance? Psycholoog Huibrecht Boluijt praat ons hierover bij.

  - Mede door de ontwikkeling van het coronavaccin is Pfizer het meest winstgevende bedrijf van Nederland, maar het bedrijf maakte 'slim' gebruik van belastingtrucs waardoor het nauwelijks belasting betaalde. Hoe ethisch is dit en stond volksgezondheid hier voorop? Medisch Ethicus Wendy Mittemijer laat haar licht schijnen op de zaak.

  - De Verenigde Staten wachten nog steeds op de definitieve uitslag van de verkiezingen. De verwachte 'red-wave' bleef uit. Ondanks dat de winst nog beide kanten op kan vallen, vieren de democraten al hun overwinning. Volgens Biden en de mainstream media stond de democratie zelf op het spel, maar in hoeverre is dit zo? Sietske Bergsma neemt ons mee in de rood-blauw gepolariseerde wereld van de Amerikaanse 'midterms', waarbij ook de vraag rijst in hoeverre de kaarten al geschud zijn.

  Desk: Medisch ethicus dr. Wendy Mittemijer-Ooteman, publicste Sietske Bergsma en gezondheidspsycholoog Huibrecht Boluijt

  Presentatie: Sanae Orchi


  Voor kijkers uit Frankrijk: bekijk de uitzending via onderstaande video

  De Franse overheid heeft videoplatform Rumble verzocht om alle Russische nieuwsbronnen uit te sluiten van haar platform. Als reactie hierop heeft het videoplatform besloten om hun diensten voorlopig niet beschikbaar te stellen in Frankrijk. Dit heeft helaas tot gevolg dat alle blckbx-uitzendingen die via Rumble worden verzorgd niet te zien zullen zien voor kijkers uit Frankrijk.

  Als alternatief kunnen de blckbx today-uitzendingen bekeken worden via het YouTube-kanaal van blckbx.


  Relevante achtergrondinformatie en bronnen

  Artikel Telegraaf Zorgverzekeraar CZ: ’Kunnen niet meer garanderen dat zorg altijd voor iedereen toegankelijk is’

  - Artikel AD ‘Europese Unie maakt auto's onbetaalbaar’

  - Opinieartikel De Telegraaf Moet oorzaak oversterfte niet eerst boven water

  - Video ABC Exposing China's Digital Dystopian Dictatorship

  - Artikel Follow The Money Corona en belastingtrucs maken van Pfizer het meest winstgevende bedrijf van Nederland

  - Artikel BLCKBX EU wil deur openen voor biometrische massasurveillance, blijkt uit gelekt voorstel

  - Artikel De Standaard Biden: ‘Midterms waren een goede dag voor Amerika en voor democratie’

  - Artikel Rutgers What happened to the Red Wave

  - Boek Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis Je hebt wel iets te verbergen

  - Video The Independent Arizona candidate Kari Lake tells reporter she will be the media’s ‘worst nightmare' if elected

  - Artikel Autoriteit Persoonsgegevens Nieuwe wet opent deur naar ongekende massasurveillance door banken

  - Artikel NOS Pfizer en Moderna verhogen de prijs van hun coronavaccin voor Europese Unie'

  - Video RTL Gordon vs Ancilla Tilia RTL Late Night


  Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur

  Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

  blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.

  Kijken dus en deel blckbx today in jouw eigen omgeving!

  blckbx

  0 reacties :

  Een reactie posten