Aangifte tegen ex-minister Grapperhaus: ‘Gaf opdracht om in alle gevallen geweld te gebruiken tegen coronademonstranten’

Datum:
 • dinsdag 8 november 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Ernstige misstanden


  Robin de Boer 8-11-2022  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:53

  Maandag heeft de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 aangifte gedaan tegen oud-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Hij zou het Nederlandse politiekorps hebben opgedragen om ‘in alle gevallen geweld te gebruiken tegen coronademonstranten’.

  Van de 80 politieagenten die een getuigenis hebben afgelegd bij de BPOC2020 heeft meer dan de helft verklaard dat er in opdracht van de korpsleiding geweld moest worden gebruikt tegen coronademonstranten, ook wanneer dat geweld volgens de politiewet niet gerechtvaardigd was, aldus de commissie.

  ‘De maat is vol’

  Beelden van de getuigende agenten zijn vertrouwelijk bij de aangifte gevoegd, zodat er over de echtheid van de verklaringen geen twijfel kan bestaan.

  De beelden van de verhoren zijn op 18 oktober vorig jaar aangeboden aan toenmalig justitieminister Grapperhaus. Hij nam ze niet in ontvangst. Kamerlid Wybren van Haga stelde er Kamervragen over, waarna Grapperhaus antwoordde dat er geen probleem is met betrekking tot politiegeweld. Wat de BPOC2020 betreft, is de maat nu vol.

  Ernstige misstanden

  Tijdens de demonstraties tegen de lockdowns, mondkapjes en vaccinatiedwang vond op grote schaal politiegeweld plaats. De BPOC2020 heeft 80 politieagenten gehoord die zich gewetensbezwaard voelden.

  Ze getuigden niet alleen dat zij van de korpsleiding opdracht kregen in alle gevallen geweld toe te passen tegen de coronademonstranten, maar spraken zich ook uit over andere ernstige misstanden binnen het politiekorps.
  10 reacties :

  Anoniem zei

  Zo langzamerhand wordt het met de dag duidelijker wat een ongelooflijke criminelen er in deze en vorige Regering zitten/zaten.
  Helaas is tegenwoordig iedere rechtszaak tegen de zittende macht kansloos omdat de wetgevende macht over het algemeen net zo crimineel is, een andere conclusie is onmogelijk.

  Anoniem zei

  je bedoelt de rechterlijke macht. De regering is onderdeel van de wetgevende macht

  Anoniem zei

  Dat hele bpoc zijn een stelletje oplichters. Het is gewoon een toneelstukje wat ze doen. Trap er aub niet in. Ze proberen je gewoon geld af te troggelen...

  Anoniem zei

  Nederlanders moeten niet klagen!! Ze laten alles gebeuren zonder in verweer te komen!! Dan krijgt het volk wat het verdient!!

  Anoniem zei

  Belangrijk punt voor de legitimiteit van de politieverhoren is dat de politie precies de daar beschreven praktijken in haar mediastrategie heeft geïmplementeerd. In pak em beet 1 jaar na publicatie van de verhoren, stonden artikelen, interviews, mediaoptredens precies in het teken van de terugkerende 5 a 6 thema's. Met uitzondering van één thema: collega's die integere collega's intimideerden. Ga zo door bpoc2020, tzt breek het zelf- en wereldbeeld van de politie.

  Adri, verslingerd aan haken zei

  Natuurlijk moeten Nederlanders klagen. Als ze in verweer komen worden ze in elkaar getremd.

  Anoniem zei

  De regering maakt deel uit van de uitvoerende macht, niet de rechterlijke en niet de wetgevende macht.

  Anoniem zei

  Revolutie

  Anoniem zei

  Ze hebben mij niet om geld gevraagd hoor

  Anoniem zei

  en de mensen die wel in verweer komen worden met flink geweld behandeld.

  Een reactie posten