Voormalig officier van de Zwitserse geheime dienst: Hoe het Westen in de Oekraïne-oorlog de waarheid verdraait

Datum:
 • donderdag 20 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Het Westen heeft zich compleet verrekend met zijn sancties  Voormalig officier van de Zwitserse geheime dienst: Hoe het Westen in de Oekraïne-oorlog de waarheid verdraait


  Vertaling: E.J. Bron)

  Een voormalige officier van de Zwitserse geheime dienst verklaart nu op de onderzoeksite “Grayzone” dat een wapenstilstand in de Oekraïne tot nu toe door Amerika en Groot-Brittannië mislukt zou zijn: het zou het doel van de VS en Europa zijn om Rusland koste wat het kost politiek te isoleren en economisch te breken. Daarvoor zou de Oekraïne cynisch misbruikt worden.

  Wie de uitspraken van de voormalige Zwitserse officier van de geheime dienst, NAVO-adviseur en schrijver (“Operation Z”), Jacques Baud, op de onderzoeksite “Grayzone” leest, zou de wereld waarschijnlijk niet meer begrijpen. Zijn uitlatingen passen namelijk helemaal niet in het beeld dat in het Westen van de oorlog in de Oekraïne, vooral echter van Rusland en de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, geschetst wordt. Met andere woorden: de voorstelling van Baud van de Oekraïne-oorlog is compleet tegenstrijdig aan de berichtgeving van de meeste westelijke mainstream media.

  In het interview met “Grayzone” maakt Baud direct duidelijk: “Alle informatie die wij over de Oekraïne hebben, ik kan zeggen alle, 100% van de informatie die in de mainstream media verschijnt, is afkomstig van Oekraïense propaganda. Daarmee bedoel ik het aantal gewonden, het aantal doden, de incidenten, gewoon alles”. Dat is echter bij lange na niet de enige uitspraak waarbij enkele mensen zich waarschijnlijk hun ogen uitwrijven.

  Ten eerste: In de VS en in het Westen is het al bijna een uitgemaakte zaak dat Poetin atoomwapens zal inzetten in de Oekraïne-oorlog. Baud spreekt dat echter tegen: “In zijn toespraak van 21 september heeft Poetin niet uitdrukkelijk met de inzet van atoomwapens gedreigd.” De chef van het Kremlin zou er alleen maar mee gedreigd hebben “alle ons ter beschikbaar staande wapens” in te willen zetten als “de territoriale integriteit van ons land bedreigd wordt”. Daartoe behoren volgens Baud vooral hypersonische raketten en raketten met meerdere explosieve ladingen, echter geen atoomkoppen.

  Liz Truss over atoomaanval op Rusland: “Daartoe ben ik bereid”

  De veiligheidsexpert vestigde er de aandacht op dat Rusland bij de

  mogelijke inzet van atoomwapens een “No First Use”-politiek zou hebben, dat betekent dat bij een militair conflict Poetin zeker niet als eerste op de atoomknop zou drukken. Anders dan de VS: de Amerikaanse president Joe Biden zou dit jaar afgestapt zijn van deze “No First Use”-politiek in het geval van de VS. Washington houdt de mogelijkheid van een eerste atoomaanval dus open. En nog iets: de trouwste bondgenoot van de VS, Groot-Brittannië, is blijkbaar ook bereid om in geval van oorlog uit te halen met een nucleaire aanval. Volgens Jacques Baud heeft de Britse premier Liz Truss dit duidelijk bevestigd. In een interview met Times-radio zei ze: “Ik ben bereid dat te doen”.

  Ten tweede: De VS en Groot-Brittannië zou het sinds het uitbreken van de oorlog meermaals gelukt zijn om een vredesluiting tussen de Oekraïne en Rusland te verijdelen. Al in maart, dus korte tijd na het begin van de oorlog, zouden Poetins woorden in de westelijke mainstream media op dove oren zijn gestuit, volgens welke de Oekraïne en Rusland “heel dichtbij een vredesakkoord” zouden zijn. Door de De VS en Groot-Brittannië zouden er destijds bij de Oekraïne op hebben aangedrongen een compromis met Rusland af te slaan. Baud wijst er in dit verband op dat er tot nu toe in totaal drie pogingen zouden hebben plaatsgevonden om te zorgen voor een vrede tussen Rusland en de Oekraïne – die werden echter alle drie door de VS en Groot-Brittannië in de kiem gesmoord.

  Boris Johnson: Geen ruimte voor vredesonderhandelingen, “we moeten vechten”

  De eerste poging zou al een dag na het uitbreken van de oorlog hebben plaatsgevonden, dus op 25 februari. Zoals Baud zegt,werd de Oekraïense president Volodymyr Zelensky echter door de EU teruggefloten, per slot van rekening was er al een “hulppakket” van € 450 miljoen voor vastgesteld zijn. Bij een tweede aanloop in maart ging het net zo, aldus Baud. Maar opnieuw zouden er al wapenleveringen van het Westen – deze keer van € 500 miljoen – onderweg geweest zijn.

  De toenmalige Britse premier Boris Johnson (2019-2022) zou zelfs persoonlijk naar Kiev zijn gevlogen om in te werken op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en een vredesdeal te verhinderen. Bij een derde aanloop zou de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan een vredeakkoord hebben willen opzetten. Maar ook hier zou Boris Johnson tussenbeide zijn gekomen. Nadat hij “onverwacht” naar Kiev gevlogen zou zijn, zou Johnson op een persconferentie in de Oekraïense hoofdstad gedecideerd duidelijk gemaakt hebben: “Geen onderhandelingen met de Russen. We moeten vechten. Er is geen ruimte voor onderhandelingen met de Russen.” Waarschijnlijk heeft hij toen ook plaatsvervangend voor de VS en Europa gesproken hebben.

  Het Westen heeft zich compleet verrekend met zijn sancties

  Ten derde: Volgens Baud wordt de Oekraïne door het Westen cynisch misbruikt. De Oekraïne-oorlog zou er vanuit het oogpunt van het Westen alleen maar op uitdraaien Rusland op de knieën te dwingen en economisch dood te laten bloeden. En de Oekraïne. “Daar houdt werkelijk niemand zich mee bezig”, aldus Baud. Het land zou in de eerste plaats voor de strategische belangen van de VS geïnstrumentaliseerd worden. Daarbij zouden de VS en het Westen zich echter behoorlijk hebben misrekend. Want: “Het oorspronkelijke doel was immers om Rusland te provoceren, om zijn economie door sancties te kunnen vernietigen.”

  Het probleem zou nu echter zijn dat de sancties weinig tot niets hebben uitgehaald. Men zou hebben aangenomen dat Rusland onder de sancties in elkaar zou storten, verklaart Baud. Rusland zou tegen de verwachting in niet ingestort zijn en monter verder vechten. De voormalige officier van de geheime dienst vat de sanctiepolitiek van het Westen kort samen: “We hebben sancties na sancties na sancties opgelegd, zonder dat dit iets opgeleverd heeft.” Zijn conclusie: Het Westen zou “het slachtoffer van zijn eigen vergissing” zijn geworden. Meer nog: de grote verliezer zou dat Europa zijn, dat op dit moment in een energiecrisis en economische crisis zou verzinken. Het grootste slachtoffer echter zou de Oekraïne zijn, dat op het tekenbord van het Westen alleen maar een pionoffer zou zijn.

  Bron:
  exxpress.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten