‘Stop de oorlog en luister naar het volk!’ zegt columnist Ab Gietelink ...

Datum:
 • vrijdag 14 oktober 2022
 • in
 • Categorie:
 • De oorlog in Oekraïne kwam niet uit de lucht vallen. 


  14-10-2022


  Zie HIER de uitzending


  ‘Stop de oorlog en luister naar het volk!’ zegt columnist Ab Gietelink ...


  De oorlog in Oekraïne kwam niet uit de lucht vallen. In een sterk betoog zet columnist Ab Gietelink uiteen waarom de Russische president Vladimir Poetin ‘doet wat westerse leiders van grote naties allemaal zouden doen’. Maar hoe nu verder?


  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wond de westerse regeringsleiders om zijn vinger. “Hij was een acteur die de rol koos van Winston Churchill en klaar was om het bloed van miljoenen te laten vloeien. In een machtig koor klonk de roep uit de parlementen van Europa: ’Geef ze wapens! Geef ze wapens!’” opent Gietelink zijn overtuigende betoog.


  Premier Mark Rutte toonde zich één van de meest luidruchtige stemmen in dit machtige gezelschap van oorlogshitsers. “Die oorlog daar is onze oorlog,” praatte hij het Nederlandse volk aan. Maar is het wel onze oorlog? En begon deze met ‘een niet-geprovoceerde aanval van Rusland’?


  Gietelink zet in heldere taal uiteen wat de oorzaken zijn van de oorlog en hoe deze door de media worden verzwegen en gemanipuleerd. “De NAVO bleek niet de oplossing voor de veiligheid van Europa, maar het probleem,” zegt hij. Naast de verbroken belofte van het bondgenootschap om niet uit te breiden richting het oosten, beschrijft Gietelink nog een rits redenen voor Poetin om in te grijpen.


  “De geschiedenis komt ons met iedere nieuwe escalatie in de oorlog dreigend tegemoet,” stelt Gietelink somber vast. Daarom roept hij op om onmiddellijk te stoppen met de wapenleveranties en het zelfdestructieve sanctiebeleid. “Het is de hoogste tijd voor heling van de geslagen wonden.” En de onderhandelingstafel is daarvoor de meest geschikte plek, vindt Gietelink.


  Over stichting blckbx

  Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

  Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

  Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.


  blckbx

  0 reacties :

  Een reactie posten