Omtzigt roept minister Schouten op matje om explosieve nota: 'Waarom hield ze dit achter?'

Datum:
 • dinsdag 18 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Halverwege juli heeft de Raad voor de Rechtspraak enkele pittige uitspraken gedaan over de pensioenwet.


  Bart Reijmerink 18-10-2022


  Daarnaast kwam het orgaan met een uiterst kritisch advies richting het kabinet. Echter is deze nota pas in oktober naar de Tweede Kamer gestuurd. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt vraagt zich af waarom, verbergt minister Schouten iets?

  Een explosieve nota over de pensioenwet is pas maandag doorgestuurd naar de Tweede Kamer. Dit terwijl de meeste begrotingsdebatten voor het nieuwe politieke jaar al zijn afgerond. Kamerlid Omtzigt vindt het dan ook opmerkelijk dat de Tweede Kamer pas bijna vier maanden later volledig wordt geïnformeerd.

  'De Raad voor de rechtspraak bracht op 14 juli een heel hard advies uit over de pensioenwet en de onderliggende regelgeving. Die brief is vandaag pas naar de Kamer gestuurd. Een verontrustend draadje. De Raad voor de rechtspraak gaat in 11 kantjes alle juridische problemen van 1500 miljard herverdelen langs en de geschillen die kunnen ontstaan. Ze doet het op hoofdlijnen vanwege tijdsgebrek En gebruikte vette letters op twee plekken Hier de eerste', schrijft Omtzigt.

   

  Uit de brief wordt helder dat de Raad enorm kritisch is op de plannen van het kabinet. Maar deze inhoudelijke kritiek, over onder meer de haalbaarheid van het project, was dus nog niet eerder gemeld aan het parlement.

  'De Raad voor de Rechtspraak verwacht zoveel problemen dat zij nu alvast een financiële claim op tafel legt. We hebben de afgelopen maand 30 uur gedebatteerd, echt ook over juridische gevolgen. Al die tijd hield minister Schouten deze explosieve brief in haar tas. Nu de Kamer uitgesproken is en moties heeft ingediend bij de wetgevingsoverleggen, komt dit als een duvel uit een doosje. Mijn vraag: waarom? Ik wil nieuw debat', concludeert Omtzigt.

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Minister Schouten van de Christen Unie. Dit portret bewijst maar weer eens ten overvloede dat je Christelijk noemen heel wat anders is als daadwerkelijk een Christen zijn. Hetzelfde geldt voor Seegers en dat soort van het CDA, allemaal voorin de kerk en ze zijn de kerk nog niet uit en ze zijn alle Christelijkheid plotsklaps kwijt en vervallen weer in hun misdaden.

  Verontruste zei

  Dit is inderdaad toch duidelijk misdadige manipulatie.

  Een reactie posten