NetZero vernietigt NetZero: Europa kan geen zonnepanelen maken omdat groene stroom te veel kost

Datum:
 • dinsdag 11 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Wanneer zal de boodschap doordringen dat duurzame energie niet duurzaam is?


  11-10-2022


  Ironie wordt niet beter dan dit: dankzij de duurzame energietransitie kan Europa het zich niet veroorloven om duurzame energie te maken. NetZero vernietigt NetZero: Europa kan geen zonnepanelen maken omdat groene stroom te veel kost, schrijft Jo Nova.

  Wanneer zal de boodschap doordringen dat duurzame energie niet duurzaam is?

  Europese fotovoltaïsche installaties en batterijcellenfabrieken sluiten tijdelijk of stoppen helemaal vanwege de obsceen hoge elektriciteitsprijzen. Toen de centrales werden gebouwd, verwachtten ze €50/MWh te betalen, maar nu zijn ze €300 – €400/MWh. En de situatie kan nog een paar jaar duren, dus het is moeilijk te zien hoe deze fabrikanten kunnen voorkomen dat ze definitief vertrekken.

  Tot zover alle banen in de zonne-energiesector. Europeanen worden gereduceerd tot installateurs terwijl de productie van panelen verschuift naar kolengestookt China omdat elektriciteit daar zoveel goedkoper is. Het grootste deel van de windturbine-industrie is al naar China verhuisd.

  Europese zon-PV panelen productie in gevaar door stijgende stroomprijzen – Door Jules Scully, PV Tech

  Ongeveer 35GW aan PV-projecten in Europa dreigt te worden stilgelegd omdat de verhoogde stroomprijzen de inspanningen van het continent schaden om een toeleveringsketen voor zonne-energie op te bouwen, zo blijkt uit onderzoek van Rystad Energy.

  Het adviesbureau merkt op dat de energie-intensieve aard van zowel zon-PV als batterijcelproductieprocessen ertoe leidt dat sommige exploitanten hun productiefaciliteiten tijdelijk sluiten of opgeven omdat de kosten van het zakendoen escaleren.

  Dat is niet het enige dat in gevaar is:

  “Het opbouwen van een betrouwbare binnenlandse koolstofarme toeleveringsketen is essentieel als het continent zich wil houden aan zijn doelstellingen, waaronder het REPowerEU-plan, maar zoals de zaken er nu voorstaan, is dat ernstig in gevaar,” aldus Audun Martinsen, hoofd onderzoek naar energiediensten bij Rystad Energy.

  Vertel ons wat “betaalbaar” betekent:

  Het adviesbureau onthulde dat de stroomprijzen in Europa weliswaar aanzienlijk zijn gedaald sinds de recordhoogten in augustus, maar dat de tarieven in de range van €300 – 400/MWh (US$297 – 396/MWh) blijven, vele malen boven de normen van vóór de energiecrisis.

  Terwijl de Europeanen hebben geprofiteerd van betrouwbare en betaalbare elektriciteit, suggereert het onderzoek dat producenten van koolstofarme energie hun productiecapaciteit hebben opgebouwd op basis van stabiele elektriciteitsprijzen van ongeveer 50 euro/MWh.

  En het land met de meeste fossiele brandstoffen wint:

  De hoge kosten van de Europese PV-productie werden onthuld in een recent rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA), waaruit bleek dat China de meest kostenconcurrerende locatie is om alle onderdelen van de zonne-PV-leveringsketen te produceren, met kosten in het land die 35% lager liggen dan in Europa.

  … Kort nadat het bovenstaande werd gepubliceerd, werd een Franse fabriek voor zonnepanelen gesloten: Maxeon sluit Franse fabriek voor zonnepanelen

  De voor de hand liggende vraag: als duurzame energie zo goedkoop is, waarom verhuizen deze fabrieken dan niet naar een groot stuk land, sluiten ze zich af van het net en voorzien ze hun productiefaciliteiten niet van energie uit hun eigen goedkope duurzame energieproducten?

  Dit lijkt een voor de hand liggende oplossing – maar om de een of andere reden lijken producenten van duurzame energie ervoor te kiezen hun fabrieken te sluiten, in plaats van over te schakelen op het gebruik van hun eigen product.


  Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

  DE VS VERNIETIGEN NIET ALLEEN OEKRAÏNE, MAAR OOK EUROPA

   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Misschien dat Willemien Schenkeveld zich eens gaat verdiepen in het GROENE SPROOKJE bedrog met haar flut artikel?

  Een reactie posten