Merkel: Duurzame vrede in Europa kan alleen bereikt worden als Rusland erbij betrokken wordt

Datum:
 • zaterdag 8 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel mag zich alvast gaan voorbereiden op een shitstorm uit de Oekraïne.


  Geplaatst op  door E.J. Bron (Vertaling: E.J. Bron


  De CDU-politica benadrukt het belang van Rusland voor de veiligheid van Europa.

  De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel zei donderdag dat Europa geen duurzame vrede zou kunnen bereiken zonder Rusland erbij te betrekken. Merkel, die van 2005 tot 2021 bondskanselier van Duitsland was, zei dit tijdens een feestelijke plechtigheid ter gelegenheid van het 77-jarige bestaan van de “Süddeutsche Zeitung” in München. De Koude Oorlog zou net zo lang doorgaan tot er met hulp van Rusland een duurzame vrede bereikt zou zijn, zei ze volgens het Duitse persbureau dpa.

  De voormalige bondskanselier noemde de gebeurtenissen in de Oekraïne een “keerpunt” en waarschuwde dat de uitlatingen van de Russische president Vladimir Poetin zeer serieus genomen zouden moeten worden. “We zouden er allemaal goed aan doen om de woorden serieus te nemen en ze niet van tevoren als bluf te classificeren”, zei Merkel.

  Omdat men in Kiev met betrekking tot zulke uitlatingen heel allergisch reageert, kan men ervan uitgaan dat er daarvandaan uitermate scherpe reacties tegenover de CDU-politica zullen komen. Zij vertegenwoordigt dit standpunt al langere tijd en werd daarvoor door de verdedigers van de Oekraïne fel aangevallen.

  Nu is het de vraag of Merkel in deze door ideologie en oorlogsretoriek bepaalde tijden daarvoor ook ondersteuning in Berlijn en Brussel vindt.

  Bron:
  contra24.online

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten