Kamerbrief Rob Jetten over Egyptische klimaattop toont zijn parallel universum

Datum:
 • maandag 10 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • In de vrijdag verstuurde brief over de verwachtingen van de komende klimaattop in Egypte...   Van een onzer correspondenten.

  In de vrijdag verstuurde brief over de verwachtingen van de komende klimaattop in Egypte, mede ondertekend door zeven andere bewindslieden, stelt hij:

  ‘COP27 komt op een moment dat de internationale samenwerking onder druk staat vanwege de geopolitieke spanningen als gevolg van de oorlog door Rusland in Oekraïne en de verslechterde relatie tussen China en de Verenigde Staten. Tegelijkertijd is de urgentie om snel afspraken te maken over meer mondiale klimaatactie nog nooit zo groot geweest. Overal ter wereld komen extreme weersomstandigheden zoals hittegolven, bosbranden en overstromingen steeds vaker voor (…)

  Het kabinet, met de D’66 minister voorop, toont hiermee aan dat men eenzijdig put uit wetenschappelijke bevindingen over klimaatrampen en een vals beeld schetst van het klimaat.

  Jetten wil 900 miljoen uittrekken in het kader van de komende klimaattop.

  Wetenschappelijke instituten en wetenschappers, waaronder Nobelprijswinnaars, geven aan dat het allemaal wel meevalt met het klimaat en dat wetenschappelijke bevindingen juist een hele andere kant op wijzen. Wie interesse heeft kan met eenvoudige zoektermen een veelheid van dit soort onderzoeken vinden. Er is zelfs een in Nederland geboren World Climate Declaration, met meer dan 1400 ondertekenaars uit alle landen.

  Door bij voortduring een eenzijdig beeld te schetsen van klimaatverandering en af te zien van inzichten die een ander licht werpen op dit fundamentele en miljarden-verslindende vraagstuk, bewijst Rob Jetten (D’66) Nederland een zeer slechte dienst. Hij staat daarmee aan de verkeerde kant van de geschiedenis door te ontkennen dat wetenschap een permanent debat is met een veelheid van inzichten.

  Jetten wil nu al 900 miljoen uittrekken in het kader van de komende klimaattop, zo blijkt uit de brief. Zulke grote bedragen op basis van zo’n eenzijdige onderbouwing, doet ernstige maatschappelijke vraagtekens rijzen. Jetten voert niettemin zijn eigen strijd in een parallel universum waar de Nederlandse belastingbetaler echte euro’s voor betaalt. Nu en in de toekomst.

  ***

  Bron hier.

  ***
  0 reacties :

  Een reactie posten