Duitse Nationale Instituut voor Statistiek meldt recordinflatie: Prijzen 45,8% hoger dan vorig jaar!

Datum:
 • donderdag 27 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  ...en een einde is niet in zicht.  Duitse Nationale Instituut voor Statistiek meldt recordinflatie: Prijzen 45,8% hoger dan vorig jaar!


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Wiesbaden – De inflatie in Duitsland, als gevolg van de suïcidale Rusland- en energiepolitiek van de Duitse regering, bereikt steeds opnieuw nieuwe record – en een einde is niet in zicht.

  Nu deelde het Duitse Nationale Instituut voor Statistiek de actuele horrorcijfers mee. Dientengevolge stegen de producentenprijzen in vergelijking met vorig jaar met 45,8%.

  “Zodoende werden in augustus en september de hoogste stijgingen van de productieprijzen tegenover eenzelfde maand een jaar daarvoor sinds het begin van de registratie in het jaar 1949 gemeten”, is er uit Wiesbaden te horen.

  Nog steeds zijn de energieprijzen de grootste aandrijvers van de inflatie. In september zouden de energieprijzen 132,2% hoger zijn geweest dan in dezelfde maand in 2021. Bovendien lagen, deels ten gevolge van de enorme prijsstijgingen voor energie, ook de prijzen voor vooraf geproduceerde goederen, investeringsgoederen, gebruiksgoederen en verbruiksgoederen duidelijk boven die van vorig jaar.

  Bron:
  zuerst.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten