Deskundigen dringen nu aan op een pauze in de uitrol van 5G nadat uit onderzoek is gebleken dat regelgevers de gezondheidsrisico’s van straling negeerden

Datum:
 • woensdag 26 oktober 2022
 • in
 • Categorie:
 •  Wetenschappers hebben opgeroepen tot een moratorium op de uitrol van 5G nadat uit een studie is gebleken dat de overheidsinstanties niet volledig transparant zijn over de gezondheidsrisico’s van de technologie.


  26-10-2022


  Een studie uitgevoerd door de International Commission on the Biological Effects of Electromagnetic Fields (ICBE-EMF) en vervolgens gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Health benadrukte de risico’s van blootstelling aan straling van 5G-technologie. Volgens de onderzoekers zijn de bestaande blootstellingslimieten voor draadloze straling ontoereikend, verouderd en schadelijk voor de menselijke gezondheid en in het wild levende dieren, bericht Belle Carter.

  In dit verband riep ICBE-EMF op tot een onafhankelijke beoordeling van de gevaren en gevolgen van draadloze straling en “een onmiddellijk moratorium op de verdere uitrol van 5G draadloze technologieën totdat de veiligheid is aangetoond en niet simpelweg is aangenomen.”

  Hoofdauteur van de studie Dr. Lennart Hardell zei in een persbericht dat meerdere robuuste menselijke studies naar mobiele telefoonstraling een verhoogd risico op hersentumoren hebben aangetoond. “Deze worden ondersteund door duidelijk bewijs van kankerverwekkendheid van dezelfde celtypes die in dierstudies zijn gevonden,” vervolgde hij.

  Hardell en zijn co-auteurs hekelden ook regelgevende instanties zoals de U.S. Federal Communications Commission en de International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection voor het negeren van de risico’s van 5G, ook al zijn er al tal van studies die wijzen op de gevaren van blootstelling aan draadloze straling.

  De ICBE-EMF is een multidisciplinair consortium van wetenschappers, artsen en aanverwante professionals die betrokken zijn, of zijn geweest, bij onderzoek naar de biologische en gezondheidseffecten van elektromagnetische frequenties tot en met 300 GHz en zich inzetten voor de bescherming van mensen en andere soorten tegen de schadelijke effecten van niet-ioniserende straling.

  Zwangeren, kinderen en EMV-overgevoeligen lopen het meeste risico

  The Defender, het officiële nieuwsorgaan van de non-profit Children’s Health Defense, interviewde de auteurs van de studie Hardell en Joel M. Moskowitz, directeur van het Center for Family and Community Health van de University of California, Berkeley’s School of Public Health. De twee auteurs bespraken hun bevindingen en hun pleidooi voor bewustmaking van de gevaren van 5G.

  Volgens Moskowitz moet de blootstelling aan mobiele telefoons en andere draadloze apparaten worden beperkt, vooral voor zwangere vrouwen, kinderen en mensen die elektromagnetisch overgevoelig zijn. Deze mensen moeten hun blootstelling aan draadloze straling zoveel mogelijk beperken, adviseerden zij.

  Zij stelden ook suggesties samen over hoe de blootstelling aan draadloze straling kan worden beperkt via een online bron. Deze omvatten het op afstand houden van apparaten zoals smartphones en draadloze telefoons van het lichaam en met name het hoofd; het gebruik van deze apparaten in gebieden waar een sterk signaal is; het verminderen van de blootstelling aan apparaten van andere personen en het uitschakelen van draadloze apparaten in huis voor het slapen gaan.

  “De 5G-technologie heeft veel nieuwe kenmerken die nooit op veiligheid zijn getest, waaronder verschillende draaggolffrequenties, nieuwe modulatie- en pulseringsschema’s, bundelvorming, gefaseerde arrays en massale MIMO [multiple input, multiple outputs],” aldus Moskowitz. “De nabijheid van kleine celantennes in de buurt van waar mensen wonen en werken kan gezondheidsproblemen opleveren, naast de blootstelling aan draadloze straling van 5G mobiele telefoons.”

  Hardell merkte ondertussen op dat de pulsen bij 5G-technologie extreem hoog kunnen zijn. “De risico’s zijn niet onderzocht, zeker niet op lange termijn,” zei hij.

  Bezoek Frontnieuws 5G CATEGORIE voor meer informatie over de risico’s van 5G voor de menselijke gezondheid en het milieu.

  Bekijk onderstaande video over de oproep van wetenschappers tot een moratorium op de uitrol van 5G vanwege de blootstellingsrisico’s.


  Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  5G DOSSIER

  0 reacties :

  Een reactie posten