Complotdenkers versus de veroorzakers van complotten

Datum:
 • maandag 17 oktober 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Het Ministerie van VWS betaalt liever diverse dwangsommen dan dat ze openheid van zaken geeft betreffende de mondkapjesdeal met Sywert van L.


  Rients Hofstra 16-10-2022


  Logisch gevolg: echte denkers denken hier iets van en proberen er verklaringen bij te bedenken.

  Dit voorbeeld is (uitsluitend complot-technisch) te vergelijken met de moord op Kennedy. Na 50 jaar zouden alle (geheime) dossiers openbaar worden, na bijna 60 jaar liggen de bewijzen tegen de werkelijke daders (heel hoog in de VS-hiërarchie) nog altijd in zwaar bewaakte kluizen. Veel zwaarder bewaakt dan de vermoedelijke, maar niet enige dader Lee Harvey Oswald. Jack Ruby (oorspronkelijk Jacob Leon Rubenstein!!!) kon zomaar gewapend een politiecordon passeren om Lee het zwijgen op te leggen. Complotdenken wordt aldus min of meer geregisseerd, zeker gestimuleerd en aangewakkerd.

  Als alles rond de recente kapjesklucht bekend wordt, verwordt die klucht een drama voor meerdere personen. Belanghebbenden die dan een functie elders moeten zoeken. Of, wanneer er nog eerlijke rechters zonder ‘66-banden zijn, moeten vrezen hun kapitale onderkomens een hele tijd alleen op foto’s te mogen zien. Dit gezondheidshandjeklap stinkt als een wekenoude etterende wond, waar m.n. Hugo de J. ten minste slapeloze nachtmerries aan over heeft gehouden. En terecht.

  Gek dat logisch denkenden met een normaal boerenverstand er van allerhande theorieën op na gaan houden, domweg omdat ze niet weten waar de cruciale rand van de veel verhoedende hoed is verstopt. Waarschijnlijk een hoop onjuiste, wellicht juist vreselijke veronderstellingen die verdomd dicht in de buurt komen van de werkelijkheid, wat dan meteen verklaart waarom de bronnenverzwijging de belastingbetalers veel geld kosten. Want de betreffende bewindslieden kunnen wel stoer zeggen dan maar dwangsommen te gaan betalen, wetende dat ze dat niet zelf hoeven te betalen. Wij betalen aldus om zelf besodemieterd te mogen worden.

  Maar er zijn veel meer aantoonbare zeer ernstige misstanden die door normaal denkende complottheoretici kunnen worden geduid. Naast Kennedy is er de ‘aanslag’ op de Twin Towers. Zonder allerhande details, waarvan de logica het wint van de officiële lezingen te noemen, wil ik wel één zonneklaar feit aanhalen: Toren 7. Nadat de twee ‘geraakte’ torens rechtstandig van onderaf!!! instortten, stond de kleinere Toren 7 nog netjes en onbeschadigd op haar fundamenten. Uren (ca. 6 á 7) later stortte ook deze derde toren, zonder geraakt te zijn (dat vliegtuig belandde ergens in een leeg veld) ook vanaf de begane grond in. Saillant detail: De BBC had opmerkelijk genoeg ca. 6 á 7 uur voor die laatste ramptoren-implosie al bericht over de ingestorte 3e toren. Zeer merkwaardig. Maar welke met een boerenverstand bevoorrechte weldenker gelooft deze technisch onmogelijke onzin (boven of helemaal niet raken, onderaan instorten en de profetische glazen bol bij de BBC)?

  De grote fraude rond Corona en allerhande prikken hebben geleid tot honderden ‘theorieën’, teveel voor mijn beperkte blogs. Maar nadat een hoge dame binnen de Pfizerdirectie meldde dat haar bedrijf wel degelijk wist dat de mRNA veel gevaarlijker is dan ze ons willen doen geloven. Desondanks blijven Kuipers en aanverwante ziende blinden de prik aanbieden, ook voor jongeren. Theorieën over belangenverstrengelingen ontspruiten aan de broeierige voedingsbodems van denkenden.

  Maar we hebben ook een koninklijke affaire, waar complotdenkers op los zijn gegaan en met diverse argumenten. Karst Tates (de bestuurder van een Suzuki Swift) was absoluut niet gek, maar zeker geen robot. Want zonder externe hulpmiddelen is het wetenschappelijk zo goed als onmogelijk (tenzij je in hogere machten en/of gemanipuleerd toeval gelooft) om op een afstand van een halve kilometer van de kruising, waar de koninklijke familie in een open dubbeldekker voorlangs de daar aanwezige Naald (obelisk) ging passeren, zou kunnen weten wanneer de SS gestart moest worden. Op welke seconde nauwkeurig moet hij starten, met welke exacte snelheid tijdens die hele rit, om zijn SS precies in de flank van de dubbeldekker te kunnen raken. Ja, raken. Want met een SS kan je een klein deukje in zo’n boterbus veroorzaken. Voor grondig en afdoende werk heb je minimaal een tank, of een bommenwerper nodig. Maar net voordat hij op de nanoseconde precies de bus ‘midscheeps’ zou raken, maakte Karst een bocht om achter de bus langs de Naald te rammen. De klaarstaande agent op een mountainbike schoot naar de auto en hoorde de gewonde Tates stamelen dat het geen terroristische aanslag betrof, waarna hij de laatste adem uitblies.

  Wat is hier de complottheorie, behalve dat zelfs Einstein niet had kunnen berekenen wanneer en met welke snelheid de gehele koninklijke familie in één klapje door een SS vermorzeld zou worden? Zelfs hij zou niet kunnen weten met welke snelheid de dubbeldekker reed en op welke seconde nauwkeurig die de Naald zou bereiken. De oranjeclan was rond die tijd in populariteit enorm gekelderd. Echter na het overleven van een niet terroristische moordaanslag steeg de populariteit enorm. Knap staaltje ‘mazzel’ toch?

  En dan nu een nieuw complotgevalletje. Uiteraard doel ik niet op de soap rond de fam. Hazes, maar op de zielige Amalia. U weet wel, het meisje dat toevallig in een nest is geboren waar middeleeuws gezien nog steeds het erfrecht van de oudste op onze troon geldt. Het meisje dat zo dankbaar was wel een kamer te hebben gevonden in het mondaine Amsterdam, waar ze ook van plan was wat diploma’s te ritselen, zoals papa dat ooit ook heeft geregeld (of is dit op zich al een complottheorie?) Maar nu moet meisje Amalia thuis blijven omdat anoniemen haar (en ook Rutte) zouden bedreigen.

  Stel, ik zeg zeer nadrukkelijk: stel dat ik Rutte en/of ‘onze’ kroonprinses om zou willen leggen, dan ga ik toch niet dreigen. Mark fietst elke dag zonder kogelvrij vest naar zijn hobbyplek en Amalia stond in Amsterdam ongebreideld popiejopie stil te midden van een lege ruimte rond haar, om vrolijk naar alle mensen die in een ruime kring om haar heen stonden te kunnen wuiven. Dat doe je niet als je bedreigd wordt.
  De AID wist te melden dat beide bedreigd worden, maar niet door wie? Zij hadden geen flauw idee. Volgens de NRC waren de bedreigingen aan het adres van Amalia en Rutte niet concreet genoeg om de bedreiger(s) uit te schakelen. Uit de hoek van de Mocro-maffia niet volgens hun woordvoerder. Zouden het dezelfde twee kunnen zijn die anoniem oud-Kamervoorzitter Arib hebben gewipt? Onzinnig loos complottheorietje uiteraard.
  Misschien hebben medestudenten haar consequent biggetje genoemd. Misschien moet ze niet aan een ordinaire ontgroening denken en blijft ze daarom lekker thuis zitten gamen. De diploma’s komen wel per post!
  Maar niet onbelangrijk: de populariteit van de monarchie was vóór de bedreigingen op een dieptepunt, waarschijnlijk o.a. wegens de flaters en gestuntel van paps en mams connecties met ‘t WEF. Hoe is de stand nu Maurice?

  “Heel triest”, volgens de Telegraaf en hup het popularisatie-gehalte stijgt waarschijnlijk weer behoorlijk wat procentpunten. Maar let wel: ik suggereer niets, beweer niets, maar denk af en toe gewoon iets. Want mededenkers fronsen terecht hun wenkbrauwen als er onverklaarbare zaken passeren, zoals verdwenen kinderen, zoekgeraakte miljarden, briefjes, memo’s en/of sms’jes, gebrek aan actieve herinneringen, een ‘toevallige’ foto van slechts één (uitgenodigde) fotograaf die “functie elders” overgevoelig vastlegde, enz., enz.

  Zijn het niet de overheden die voor 95% schuldig zijn aan de munitie van de zogenaamde complotdenkers? Het laatste begrip zou dan een geuzennaam moeten zijn. Kijk alleen eens naar de aanslag op de Nordstreampijpleidingen. Daar zou Rusland achter hebben gezeten volgens snelle en niet onderbouwde reacties van NATO, Brussel en Oekraïne. Rusland die de toevoer in Rusland zelf kan stoppen. Rusland die miljarden heeft uitgegeven om die pijpleidingen te plaatsen? Met welk voordeel? Over voordeel gesproken: de VS vaart er wel door, omdat Europa heel duur LNG uit Amerika moet invoeren.

  Complottheorieën zijn van alle tijden waar machtswellustelingen belangen hebben en hun gang kunnen gaan. En daar waar het woord ‘transparantie’ overal zwart is weggestift.
  En dat werpt de vraag op wie er nu erger zijn, de complotdenkers of de bedenkers en uitvoerders van complotten?

  Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

   


  Rients HofstraPluchen Revolutie

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Dat komt omdat hoogopgeleide in een beschermende omgeving zijn opgegroeid en ook door de indoctrinatie via hun opleidingen. Veel hoogopgeleiden denken daardoor dat ze superieur zijn maar een gewone vakman is meer praktische en ziet de werkelijke voorbeelden uit zijn directe omgeving en daardoor signaleren lager opgeleiden veel sneller de problemen en zijn ze veel beter instaat om problemen op te lossen.
  Kijken maar gewoon naar D66 DE PARTIJ van hogeropgeleiden…. tjonge jonge wat een zooitje maken die ervan. De ene crisis na de andere veroorzaken ze en weten of willen het niet oplossen.

  In iedere bevolkingsgroep zitten massa’s domme naïeve schapen die niet meer in staat zijn om zelf nog na te denken.
  Zij hebben zich totaal afhankelijk gemaakt van de Roverheid., waar die roverheid graag misbruik van maakt.

  Mijn hele familie zijn hoog opgeleide en ik ben het zwarte schaap en roei tegen de stroom in.
  Ik heb een eigen huis , maar geen hypotheek of leningen. Ik heb jaren in het buitenland gewoond maar de regering heeft geen grip op mij.
  Ik heb met de invoering van de EU en euro al gezien dat het nu gaande weg fout zou gaan en daar heb ik ook op geanticipeerd.
  Intuïtie en gezond boeren verstand daar kom je veel verder mee.

  Een reactie posten