blckbx today #94:

Datum:
 • maandag 31 oktober 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Luidt Kaag CBDC in? | Oorlog bedreigt voedselzekerheid | Tunnelvisie coronamaatregelen   31-10-2022


  Zie HIER de uitzending
  Nederland wil alle betalingen vanaf 100 euro gaan monitoren en contante betalingen vanaf 3000 euro zelfs verbieden. Minister van Financiën Sigrid Kaag lanceerde het wetsvoorstel tegen witwassen, maar critici vrezen een ongekende massasurveillance. Vandaag vond het rondetafelgesprek plaats over de wijzigingen in de Wet Publieke Gezondheid. Medisch ethicus dr. Wendy Mittemeijer volgde het debat dat gekenmerkt werd door termen als 'positief', 'snel' en 'slagkracht'. Dat en meer in blckbx today.  Maandag 31 oktober 2022


  In de uitzending van vanavond onder andere:

  - Nederland wil alle betalingen vanaf 100 euro gaan monitoren en contante betalingen vanaf 3000 euro zelfs verbieden. Minister van Financiën Sigrid Kaag lanceerde het wetsvoorstel tegen witwassen, maar critici vrezen een ongekende massasurveillance. Econoom Jelena Postuma ziet een opmaat naar de CBDC, de Central Bank Digital Currency, die het definitieve einde van financiële privacy zal inluiden.

  - Vandaag vond het rondetafelgesprek plaats over de wijzigingen in de Wet Publieke Gezondheid. Medisch ethicus dr. Wendy Mittemeijer volgde het debat dat gekenmerkt werd door termen als 'positief', 'snel' en 'slagkracht'. Het feit dat er geen evaluatie heeft plaatsgevonden die de effectiviteit van de maatregelen bewijst, bleef onderbelicht. Zo ook de forse gezondheidsnevenschade die onlangs nog werd gekwantificeerd door vooraanstaande Nederlandse professoren.

  - Afgelopen weekend werd een Russische vloot aangevallen door vliegende en varende drones met als resultaat dat Rusland de Zwarte Zee-corridor voorlopig sluit. Dit heeft tot gevolg dat Oekraïense schepen met graan niet door kunnen varen. Daarmee komt de voedselzekerheid in gevaar waardoor graan- en voedselprijzen zullen stijgen. Onderzoeksjournalist Daan de Wit probeert antwoord te geven op de vraag wie hier belang bij heeft.

  Desk: Econoom Jelena Postuma, medisch ethicus dr. Wendy Mittemeijer-Ooteman en onderzoeksjournalist Daan de Wit

  Presentatie: Anne Willemsen


  Iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE om 19:00 uur


  Het nieuws belicht vanuit het oogpunt dat je van blckbx gewend bent, diepgravend en kritisch. Dat is wat je van blckbx today kan verwachten. Onder aanvoering van Flavio Pasquino verzorgt het team van redacteuren, de webredactie, video editors, de regie en de techniek drie keer in de week dit unieke live actualiteitenprogramma. Hierbij zal geen enkel onderwerp geschuwd worden en streven wij ernaar om de nodige balans aan te brengen in het brede medialandschap.

  blckbx today is iedere maandag, woensdag en vrijdag LIVE te zien op blckbx.tv om 19:00 uur. Heb je de uitzending gemist of wil je op een later moment blckbx today terugkijken? blckbx today is na afloop altijd terug te kijken via blckbx.tv.


  blckbx.tv.

  0 reacties :

  Een reactie posten