#1019: We moeten zelf alternatief beleid maken! | Gesprek met Thijs Jansen

Datum:
  • donderdag 13 oktober 2022
  • in
  • Categorie: ,
  •   Jelle van Baardewijk in gesprek met Thijs Janssen van Stichting Beroepseer over diens boek ‘Het recht op ambtelijk vakmanschap’: “Gezag is zorgvuldige omgang met macht.”



    2-10-2022



    Ter presentatie van zijn nieuwe boek ‘Het recht op ambtelijk vakmanschap’ ging Thijs Janssen van stichting beroepseer in gesprek met Jelle van Baardewijk van De Nieuwe Wereld. Aan bod kwamen de relatie tussen macht en gezag, het belang van ambtelijk vakmanschap, en de Nederlandse bestuurscultuur: “De machtscomponent van gezag wordt voortdurend weggemoffeld.” Op goed gezag, met Thijs Jansen.

    Het boek van Thijs vind je hier: https://www.managementboek.nl/boek/97... De website van Stichting Beroepseer vind je hier: https://beroepseer.nl/ -- 0:00 intro 0:13 Over Stichting Beroepseer 4:07 Gezag als maatschappelijke thema 16:14 Invloed van management denken op gezag 23:39 Voorbeelden die gezagsproblematiek illustreren 31:24 Ambtelijk vakmanschap 41:29 Belang van gezagsdragers 45:51 Context-ongevoeligheid beroepswetenschappen 52:16 Hoe mensen opnieuw acht te laten slaan op beroepseer 55:40 Burgerlijke verantwoordelijkheid 1:03:40 Tot slot, het nieuwe boek van Thijs -- De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Thomas Bollen. De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland. Wil je ons steunen? Dat kan hier: https://www.whydonate.nl/donate/denie...

    De Nieuwe Wereld


    0 reacties :

    Een reactie posten