Wijk De Groenhof in Breezand krijgt er 44 huizen bij. Tweekappers, rijwoningen en levensloop bestendige huizen

Datum:
 • woensdag 28 september 2022
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON - BREEZAND Over de komst van de 44 woningen worden bewoners en geïnteresseerden binnenkort geïnformeerd tijdens een inloopbijeenkomst.

   

   

  Winnie van Galen 28-9-2022  Wijk De Groenhof in Breezand krijgt er 44 huizen bij. Tweekappers, rijwoningen en levensloop bestendige huizen

  Wijk De Groenhof in Breezand. Op de open stukken komen nog 44 woningen.© Luchtfoto aangeleverd


  De Groenhof, een woonwijk in het zuidoosten van Breezand, gaat meer woningen tellen: geen 128 zoals aanvankelijk is gepland, maar 172.                                                                                                        

  Het toestaan van extra woningen in het gebied komt voort uit een grote vraag naar huizen, aldus het college van b en w dat recentelijk heeft ingestemd met een wijziging van het ontwerpbestemmingsplan De Groenhof.


  De eerste ontwikkelingen van genoemde wijk dateren uit 2006. Naderhand nam Tuin Bouwontwikkeling uit Den Helder het project over en werden de resterende percelen in de buurt aangekocht, vertelt Bob Kessing van genoemde onderneming. In die periode bestond er nog veel behoefte aan kavels van zeshonderd vierkante meter met daarop vrijstaande woningen. De crisis in 2008 schopte alles in de war, er werd nauwelijks meer een kavel verkocht.

  Toen het stof rond 2013 was neergedaald werd ingespeeld op de nieuwe realiteit met de bouw van tweekappers en vrijstaande woningen op kleinere percelen, maximaal 450 vierkante meter. Inmiddels is het gros van de eerste opzet (de 128 woningen) gerealiseerd. Een stuk of drie zijn er nog in aanbouw, aldus Kessing. Uitgesplitst naar woningtypen gaat het om 31 vrijstaande woningen, 96 tweekappers en 45 rijwoningen.

  Slapen en baden

  Op de overgebleven stukjes grond in het gebied worden de komende jaren 44 woningen gebouwd. Waaronder twaalf zogeheten levensloopbestendige huizen, negen eengezinswoningen en het restant bestaat uit tweekappers en vrijstaande panden. Bij levensloopbestendige woningen is slapen en baden op de begane grond gesitueerd en logeren op de verdieping.

  Als de noodzakelijke procedures zijn doorlopen, kan de bouw medio 2023 beginnen. Als eerste ’het opvullen van de gaten’ langs de Irisstraat waarna de bouw opschuift richting de Dahlialaan tegenover de ijsbaan waar het grootste stuk van de nu nog braakliggende grond ligt. Tegen de tijd dat alles is gebouwd is het rond 2024/2025, geeft Kessing aan.

  Over de komst van de 44 woningen worden bewoners en geïnteresseerden binnenkort geïnformeerd tijdens een inloopbijeenkomst. Naar verwacht is dat moment ’over een week of vier,’ aldus Kessing.


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten