Wat nou democratie? D66-dictator Jan Paternotte wil Pepijn van Houwelingen (FVD) laten schorsen

Datum:
 • dinsdag 27 september 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Enkele dagen geleden kwam Pepijn van Houwelingen (FVD) in het nieuws omdat hij een foto van Ernst Kuipers (D66) met een SDG-vlag had gephotoshopt;


  Michael van der Galien 27-9-2022


  die WEF-vlag was vervangen met een nazi-vlag. D66'er Jan Paternotte gaat nu vol dictator en zegt dat hij wil dat Van Houwelingen mogelijk geschorst wordt voor die tweet. Als Kamerlid dus.

  In andere landen is er zoiets als de vrijheid van meningsuiting. Die vrijheid houdt onder meer in dat mensen dingen kunnen zeggen waar je het niet mee eens bent, en waar je je zelfs door beledigd voelt. En dat is maar goed ook, zeker voor D66'ers. Want wij van realistisch rechts voelen ons dagelijks beledigd door het wangedrag van die nepdemocraten.

  Maar voor D66'ers is de meningsvrijheid er wel voor hen... maar niet voor hun tegenstanders. D66-fractieleider Jan Paternotte heeft een klacht ingediend tegen FVD'er Pepijn van Houwelingen omdat die onlangs een gephotoshopte foto deel van D66 minister Ernst Kuipers. Dat valt natuurlijk gewoon onder de vrijheid van meningsuiting - zeker als zo'n mening gedeeld wordt door een volksvertegenwoordiger die nóg meer ruimte moet krijgen dan een gewone burger.

  Lees ook

  Niet wat D66'ers betreft. Paternotte heeft dus een klacht ingediend en zegt nu dat "een mogelijke uitkomst" van die procedure een "schorsing" is van Van Houwelingen als Tweede Kamerlid.

  "We moeten de waardigheid van de Kamer bewaken," aldus deze vent. "Dat begint met het handhaven van onze eigen gedragsregels. Als die regels zo afgrijselijk overtreden worden, is schorsing inderdaad een mogelijke uitkomst. Dat zou een potentieel belangrijk signaal naar de Kamer en de samenleving zijn, namelijk dat het gebruik van de nazivlag wanstaltig is en pijnlijk voor nabestaanden van de holocaust. Daar kom je niet zomaar mee weg."

  Maar weet je wat nou zo gek is? Dat een man als Paternotte (en zijn mede D66'ers) FVD'ers systematisch en regelmatig ervan beschuldigen "fascisten" te zijn. "Extreemrechts" is nog zo'n term die steevast gebezigd wordt door D66'ers door die mensen; een term die natuurlijk gewoon 'neo-nazi' betekent. Oh, en dan is er natuurlijk ook nog het feit dat die walgelijke Kaag Baudet ervan beschuldigt "namens een dictator" te handelen én te spreken.

  (Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Een schorsing van een Kamerlid omdat hij feitelijk doet wat D66'ers steeds weer doen? Links - het partijkartel als geheel - zet rechtse tegenstanders voortdurend weg als nieuwe Hitlers, Mussolini's en erger. Dit weekeinde was de nieuwe Italiaanse (toekomstige) premier Giorgia Meloni het haasje in dat opzicht; het partijkartel en het mediakartel gingen helemaal los op haar en noemden haar openlijk Mussolini's opvolger.

  Je kunt vinden dat Van Houwelingen zich onhandig uitdrukte. Dat hij die foto niet had moeten plaatsen. Maar het is te grof en eng voor woorden dat D66'ers hem nu willen schorsen. Schorsen omdat zijn mening hen niet bevalt. Doodeng.

  Oh, en daar komt nog eens bij dat Van Houwelingen zijn tweet al verwijderd heeft, en vervangen heeft met een plaatje van de Marxisten, omdat hij dat toch een betere vergelijking vindt. Het is dus ook nog eens totaal achterhaald wat Paternotte zegt.

  DDS


  0 reacties :

  Een reactie posten