Sigrid Kaag (D66) heeft de oplossing voor de vertrouwenscrisis: 'Rob Jetten moet op luistertoer gaan'

Datum:
 • zaterdag 24 september 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Nu de Algemene Politieke Beschouwingen erop zitten is het ook Sigrid Kaag opgevallen dat er nogal een vertrouwenscrisis is in ons land.


  Michael van der Galien 24-9-2022


  De burger is het vertrouwen in de regering namelijk helemaal kwijt. Dat begrijpt ze... en vervolgens stelt ze dat daar aan gewerkt moet worden? Hoe? Nou, "misschien is het ook een goed idee als Rob Jetten op een luistertoer gaat."

  Ongelooflijk.

  De Telegraaf heeft Sigrid Kaag - D66'er en minister van Blut - zover gekregen om te 'reflecteren' op de vertrouwenscrisis, specifiek in verband met de energiecrisis. En nou, dat doet ze hoor.

  Oh ja, ze steekt de hand weer eens flink in eigen boezem. Want, zegt ze, "het is duidelijk... dat we niet genoeg mensen meekrijgen. Dat is wel een belangrijke les voor ons allemaal."

  Gossiedorie, zo zeg. Dat hakt erin, zoveel zelfreflectie.

  "Ik denk wel dat we na de algemene politieke beschouwingen nog eens bij onszelf te rade moeten gaan en bespreken wat we nu anders gaan doen," zegt ze vervolgens. "De bestaande methodes werken duidelijk niet. Misschien moeten wij ons door anderen laten vertellen hoe zíj het anders willen. Hoe voel je je als mens gehoord? We kunnen niet alles zelf bedenken."

  En dan komt het: "Misschien is het ook een goed idee als Rob Jetten op een luistertoer gaat."

  Mensen liggen wakker van hun energierekening. Ze kunnen die gewoon niet meer betalen. En met welk idee komt Kaag? Dat er een "luistertoer" komt van de meest incompetente minister die dit land de afgelopen dertig jaar gehad heeft.

  (Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  Het hele interview is echt een aanrader. Want de arrogantie spat er nog steeds vanaf bij deze dame. Sterker nog, die is groter en beter zichtbaar dan ooit, ongetwijfeld deels omdat ze zelf vindt dat ze zich keihard verweerd heeft tegen 'extreemrechts' (de term die zij gebruikt) door een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger op dictatoriale wijze de mond te laten snoeren door haar marionet-kamervoorzitter.

  Als je wilt weten hoe het eruitziet als iemand die ontiegelijk hautain en arrogant is jou het gevoel wil geven dat ze 'door het stof kruipt,' dan moet je dat interview even lezen. De arrogantie is zó erg, zelfs als ze pretendeert de hand in eigen boezem te steken kan ze het niet verbergen.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten