Omtzigt: 'Kabinet trekt tientallen miljarden uit voor klimaat, tegelijkertijd stijgt armoede naar recordhoogte'

Datum:
 • zaterdag 10 september 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 •  Onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft een negentiental-Kamervragen ingediend over de gascontracten en de gasprijs in Nederland.   Bart Reijmerink 10-9-2022  Omtzigt vindt het krom dat het kabinet miljarden uittrekt voor grote bedrijven om CO2- en stikstofuitstoot te verminderen, maar dat ondertussen de armoede, ook onder kinderen, blijft stijgen.

  In zijn Kamervragen kaart Omtzigt het feit aan dat het krom is dat 90 procent van de Nederlandse gaswinning al aan buitenlandse partijen is toebedeeld voordat het uit de grond is gehaald. 

  Volgens Omtzigt is het belangrijk dat Nederlandse parlementariërs kunnen controleren wat er met het Nederlandse gas gebeurt.

   

  Bovendien pleit Omtzigt voor een kabinetsplan om betaalbare energie voor Nederlandse huishoudens te realiseren, iets waar hij al maanden voor pleit, maar waar het kabinet tot op heden in heeft verzaakt.

  Het is volgens Omtzigt krom dat de staatsschuld lager is dan in jaren tijd, maar dat de armoede alsnog rap stijgt in het land. Wel miljarden uitgeven aan grote bedrijven, maar niet aan de bevolking. Dat valt haast niet uit te leggen aan de bevolking, stelt de politicus.

  0 reacties :

  Een reactie posten