‘Nederland kiest voor zelfvernietiging!’ stelt columnist Ab Gietelink ...

Datum:
 • donderdag 29 september 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •   De inflatie bedroeg in augustus een duizelingwekkende 12 procent ....  29-9-2022


  ZIE HIER  ‘Nederland kiest voor zelfvernietiging!’ stelt columnist Ab Gietelink ...


  De sanctieoorlog tegen Rusland is ons eigen gezicht ontploft, volgens columnist Ab Gietelink. De historisch hoge inflatie maakt iedereen armer. Hoe kunnen we deze zelf toegebrachte wond laten helen?

  De mondiale lockdowns – die aanvoerlijnen ernstig verstoorden, waardoor transportkosten explodeerden – waren nauwelijks voorbij toen de oorlog in Oekraïne begon. Nederland en de rest van het Westen begonnen een sanctieoorlog tegen Rusland, die in de praktijk vooral de eigen burgers treft. Het gas dat Nederland weigert te kopen van Rusland komt via een omweg alsnog deze kant op, maar dan voor een veel hogere prijs.

  “De Nederlandse bevolking betaalt dat beleid met de zwaarste economische crisis sinds de jaren ’80,” zegt Gietelink. Iedereen merkt dat in de portemonnee. De inflatie bedroeg in augustus een duizelingwekkende 12 procent en energierekeningen zijn nu al vaak verdrievoudigd. Dan moet de winter nog beginnen.

  Wat kunnen de Europese landen doen om de economische crisis te beperken? Gietelink doet een aantal suggesties.


  Over stichting blckbx

  Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

  Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

  Als je deze uitzending waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.


  blckbx  0 reacties :

  Een reactie posten