400 doden in 96 uur: Eerste Duitse district simuleert stroomstoring

Datum:
  • woensdag 14 september 2022
  • in
  • Categorie: , ,
  •  De Duitse gemeenten worden serieus – en bereiden zich voor op de concrete gevolgen van een landelijke stroomstoring.


    13-9-2022


    Het district Rheingau-Taunus in Hessen was de eerste van 401 Duitse districten en onafhankelijke steden die een gespecialiseerd bedrijf in Berlijn een gedetailleerde studie en simulatie liet uitvoeren van wat er zou gebeuren in geval van een stroomstoring, om voorbereid te zijn op de steeds waarschijnlijker wordende gebeurtenis, meldt Wochenblick.

    Volgens deze gegevens zijn er binnen 96 uur 400 doden te verwachten. Na 24 uur zouden boerderijdieren sterven, transformatorstations zouden uitvallen en watertanks zouden droogvallen. Dan zouden plunderingen, branden en economische schade van honderden miljoenen dreigen. In tegenstelling tot minister van Economische Zaken Robert Habeck acht districtsbrandweercommissaris Christian Rossel het gevaar van een stroomstoring momenteel veel waarschijnlijker dan een gastekort, dat ook niet zulke dramatische gevolgen zou hebben, hoewel ook daarop voorbereidingen worden getroffen.

    Bij een grootschalige stroomstoring zou echter niets meer werken. Internet, vaste telefonie en verwarmingssystemen zouden als eerste uitvallen, op de voet gevolgd door mobiele telefoonnetwerken en digitale radio. Benzinestations zouden zonder benzine komen te zitten, elektronisch geld en betalingssystemen zouden uitvallen, voedsel zou niet meer gekoeld kunnen worden. Hoe lang klinieken, zorginstellingen en watervoorzienings- en afvalwaterbedrijven het kunnen uithouden, hangt af van hun respectieve uitrusting. Rossel maakte duidelijk dat het district de stroomvoorziening niet kon garanderen. Net als Landsberg adviseert hij burgers om voedsel en drinkwater in te slaan.

    De noodhulp moet op de een of andere manier worden gecoördineerd

    Hij zei dat het district ervoor zou zorgen dat de administratie en de rampenbestrijding zouden functioneren, zodat de noodhulp gecoördineerd kon worden. Hiervoor, zei hij, moet de “resource security” zorgen voor stroom voor servers en satellietcommunicatiesystemen voor de crisisteams. De huidige noodgenerator kan 16 uur onafgebroken draaien. Aangezien politie, brandweer en reddingswerkers echter ook meerdere 10.000 liter per dag nodig zouden hebben, zijn zij in onderhandeling met stookolieleveranciers.

    Al deze scenario’s laten een land zien dat als gevolg van ideologisch gedreven politiek en decennialange verwaarlozing van belangrijke infrastructuur op het punt staat in geval van nood volledig in te storten.

    Het gevaar van een landelijke stroomstoring is nu zo dreigend geworden dat zelfs Gerd Landsberg, directeur van de Duitse vereniging van steden en gemeenten (DStGB), er bij de burgers op heeft aangedrongen een voorraad water en levensmiddelen voor 14 dagen aan te leggen. Volgens Landsberg moeten de mensen beseffen dat bij een stroomstoring het water niet stroomt, ze niet kunnen tanken en na twee dagen hun mobiele telefoons niet meer kunnen opladen. Bovendien dreigt door de geplande sluiting van de laatste drie kerncentrales een “belastingstekort”, zodat in bepaalde gebieden niet meer aan de volledige Duitse vraag naar elektriciteit kan worden voldaan. In dat geval zouden grote elektriciteitsverbruikers zoals industriële installaties vrijwillig of gedwongen moeten worden gesloten.

    Habecks “opwarmingsimpuls” wordt een tijdbom

    Hij vreest ook hackeraanvallen en een overbelasting van het elektriciteitsnet – niet in het minst door de 650.000 elektrische kachels die dit jaar zijn verkocht – als de gastoevoer uitvalt. Landsberg klaagt dat Duitsland “op geen enkele wijze” op een dergelijk scenario is voorbereid. Hoewel de federale regering het gevaar heeft erkend, doet ze te weinig. De bevolking volgt ook nauwelijks de aanbevelingen van het Federaal Bureau voor Burgerbescherming en Rampenbestrijding (BBK). Nog in juli had minister van Economie Robert Habeck verklaard: “Feit is dat we momenteel een gasprobleem hebben, geen elektriciteitsprobleem. Destijds maakte de verklaring deel uit van zijn propagandastrategie om de verdere exploitatie van de drie resterende Duitse kerncentrales te verhinderen.

    Daarbij had Habeck eerst een groot deel van de 650.000 burgers aangespoord om de elektrische kachels te kopen, waarvan DStGB-hoofd Landsberg nu vreest dat ze het Duitse elektriciteitsnet zullen afbreken. De landelijke “Waarschuwingsdag”, waarop de werking van de beschermingsmaatregelen tegen rampen moet worden getest door middel van een proefalarm, vindt dit jaar plaats op 8 december – hoewel deze eigenlijk elk jaar op de tweede donderdag van september is gepland.

    De laatste poging twee jaar geleden, op 10 september 2020, mislukte jammerlijk omdat zelfs de waarschuwingsapps niet werkten. Bij een daadwerkelijke ramp zouden veel burgers helemaal niet gewaarschuwd zijn (zoals driekwart jaar later in het Ahrdal en in het zuiden van Noordrijn-Westfalen tijdens de overstroming van de eeuw).

    Het federale ministerie van Binnenlandse Zaken had het testalarm omschreven als een “mislukking”. Een woordvoerder van de brandweer van München had destijds uitgelegd dat er al jaren geen sirenes meer waren in de stad omdat ze na het einde van de Koude Oorlog waren ontmanteld. Hetzelfde gold voor grote delen van Berlijn.


     

    Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

    Telegram: t.me/dissidenteen

    Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:

     


     


    0 reacties :

    Een reactie posten