Windturbines stoten zeer gevaarlijk klimaatvernietigend gas uit, waarbij Duitsland de ergste vervuiler in Europa is

Datum:
 • woensdag 24 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Een favoriete "groene oplossing" stoot een van de ergste klimaatdodende chemische stoffen uit die de mens kent   24-8-2022


  Terwijl Duitsland een wedloop houdt om windmolenparken te bouwen, is er reden tot bezorgdheid, aangezien een chemische stof die als het sterkste broeikasgas ter wereld wordt aangemerkt, door windturbines wordt uitgestoten, meldt REMIX.

  Metingen van de lucht boven Duitsland hebben reeds aangetoond dat het land de ergste overtreder in Europa is wat betreft de uiterst gevaarlijke stof zwavelhexafluoride (SF6). Deze chemische stof wordt gebruikt bij de fabricage van windturbines en ontsnapt in het milieu. Duitsland is leider op het gebied van het gebruik van windturbines in Europa en wetenschappers zeggen dat dit de belangrijkste factor is achter de uitzonderlijk hoge SF6-niveaus die in Duitsland worden gemeten.

  Volgens het Intergovernmental Panel on Climate Change is SF6 een klimaatkiller. Het is 26.087 keer schadelijker voor het klimaat dan kooldioxide.

  Zwavelhexafluoride is een gas dat door industriële bedrijven wordt beschouwd als de perfecte isolator, en hoewel het door vele andere productiesectoren is verboden, wordt het nog steeds op grote schaal gebruikt in windturbines, voornamelijk in elektronische schakelapparatuur, d.w.z. de “knooppunten” waarin de elektrische energie wordt gedistribueerd. Wanneer er weinig ruimte is om mee te werken, zoals in windturbines, zorgt het gas voor een uitstekende isolatie terwijl het extra ruimte biedt voor vitale machines en onderdelen.

  Zodra deze stof in de atmosfeer terechtkomt, duurt het meer dan 3.000 jaar voordat SF6 weer is afgebroken en inert is geworden, aldus een verslag van de Duitse Taggeschau.

  Het is al tientallen jaren bekend hoe gevaarlijk de stof is. Al in 1997 werd in het Kyoto-protocol bepaald dat de uitstoot van SF6 moest worden beperkt. Hoewel de stof geleidelijk is afgeschaft, is zij nog steeds toegestaan in elektronische schakelkasten, en er zijn geen wettelijke beperkingen voor het gebruik ervan op dit gebied. In plaats daarvan heeft de industrie zich er vrijwillig toe verbonden het gebruik ervan te beperken, het in gesloten systemen te gebruiken en het aan het eind van het praktische gebruik te recycleren en te neutraliseren. In de verbintenis van 1998 werd ook bepaald dat de bedrijven zouden registreren en rapporteren hoeveel zij gebruiken en recycleren.

  Dit is echter duidelijk niet het geval. In feite overtreedt Duitsland deze bepaling op grote schaal, en de atmosferische gegevens bewijzen dit. Volgens Taggeschau melden wetenschappers dat de SF6-niveaus 50 procent hoger liggen dan de huidige emissiegegevens van de industrie doen vermoeden. Dit is een sterk bewijs dat Duitsland meer zwavelhexafluoride uitstoot dan wordt gerapporteerd.

  SF6 is niet alleen gevaarlijk voor het klimaat, maar ook voor de mens, omdat het de uitademing van kooldioxide belemmert. Wie SF6 inademt, kan aan kooldioxide-narcose en ademhalingsstilstand lijden.

  Toen het door de ARD gefinancierde zakenblad Plusminus de twee grootste fabrikanten van windturbines vroeg naar de verhoogde niveaus van SF6, antwoordden Nordex en Vestas dat er geen alternatief is. Zij beweren dat slechts kleine hoeveelheden SF6 in de lucht ontsnappen en zorgen ervoor dat de chemische stof aan het eind van de levensduur van de turbine op de juiste wijze wordt verwijderd.

  Er is echter sterk bewijsmateriaal dat hun beweringen gedeeltelijk weerlegt, en dat heeft te maken met het feit dat de bedrijven niet persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de recycling van de windturbines. In plaats daarvan zijn de individuele eigenaars die de turbines kopen verantwoordelijk, en er is geen controle om ervoor te zorgen dat zij de producten op de juiste manier verwijderen. Het is in feite veel kosteneffectiever om de chemische stof gewoon in het milieu te laten ontsnappen.

  De EU is niet van plan het gas vóór 2030 te verbieden. Er bestaat momenteel een vacuümbuissysteem van Siemens waarbij de chemische stof niet wordt gebruikt, maar het wordt zelden gebruikt in windturbines.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen

  Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Windturbines zijn niet vervuilend willen de groene simpele zielen ons doen geloven.
  We lezen :
  Zwavelhexafluoride wat inmiddels verboden is behalve in zwaaipalen.
  Olie verbruik van 500 a 800 ltr per jaar.(smeerolie)
  Epoxyhars met gevaarlijke stoffen daarin wat van de wieken afspringt vanwege de voortdurende spanningswisselingen en op land terecht komt.
  Buiten dat de windturbines fataal zijn voor de vogelstand op land en op zee de zeezoogdierenstand en de vogelstand als gevolg van cavitatie dan kunnen we toch niet spreken van "schone " energie.
  Iemand van Groen Links, PvdA, Dierenpartij of D'66 die dit ontkent en een andere mening is toegedaan?

  Overigens is datzelfde epoxy hars een olie product.

  Anoniem zei

  Zo langzamerhand wordt steeds duidelijker dat links niet rust voordat we of dood, of aan de bedelstaf zijn want keer op keer valt het linkse addergebroed keihard door de mand. De zo gepromote zonnepanelen kosten meer aan energie om ze te produceren dan dat ze ooit opleveren. Bovendien zijn ze niet te recyclen en vormen daardoor een groot afval probleem.

  Een reactie posten