Van Haga bezorgd over komst CO2-rechten:

Datum:
 • zaterdag 20 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , , , ,
 •  Van Haga bezorgd over komst CO2-rechten: "Dit is wat de linkse elite wil: een collectivistisch systeem waarbij het gewone volk de klos is"


  Bart Reijmerink 20-8-2022


  BVNL-voorman Wybren van Haga heeft weinig vertrouwen in de mensen in Tweede Kamer, er waait namelijk een socialistische en collectivistische wind door de politiek en het land, waardoor hersenspinsels zoals CO2-taksen en -rechten zo maar de werkelijkheid kunnen worden, stelt Van Haga.

  Eerder deze maand opperde Barbara Baarsma, directeur Rabo Carbon Bank, een plan voor de invoering van een CO2-budget.

  Volgens Baarsma zou het een goed idee zijn om de uitstootrechten in Nederland te verdelen en dat iedere burger dan een bepaalde hoeveelheid CO2 op jaarbasis mag uitstoten. Volgens haar is men in de toekomst genoodzaakt om radicale maatregelen te nemen om de klimaatverandering te bestrijden.

  Via de invoering van een zogeheten carbon-wallet kunnen mensen dan hun emissierechten uitbreiden of verkopen. Mensen die graag veel willen vliegen, kunnen extra uitstootrechten van andere burgers overkopen - dit zijn veelal mensen die niet genoeg geld hebben om te vliegen, maar die via deze wallet een extra centje verdienen, aldus Baarsma. Volgens de Rabo-directeur is dit een goede en eerlijke manier voor mensen met een kleine portemonnee om een zakcentje te verdienen aan de verduurzaming van ons land.

  Volgens Wybren van Haga moet Nederland niet geschokt reageren als zo'n idee ineens de werkelijkheid dreigt te worden. De meeste Kamerleden delen zulke "socialistische en collectivistische" idealen, aldus het BVNL-Kamerlid.

  "Dit is wat in essentie de linkse elite wil: een collectivistisch systeem waarbij uiteindelijk het gewone volk de klos is. En het is ontzettend storend dat dit elke keer langskomt. Het is ook heel raar, het heeft iets heel decadents, want straks mag Barbara Baarsma gewoon in haar privéjet naar Davos, het World Economic Forum, vliegen en dan mogen wij een extra biefstukje eten of dan kunnen wij onze CO2-rechten verkopen. In essentie: individuele vrijheid is niet verhandelbaar."

   

  0 reacties :

  Een reactie posten