Van der Wal houdt voet bij stuk: "Stikstoofuitstoot moet in 2030 echt met de helft zijn gereduceerd"

Datum:
 • zondag 7 augustus 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  .....de stikstofdoelen ongeacht de gesprekken blijven hetzelfde, dat maakt minister Christianne van der Wal duidelijk. 


  Bart Reijmerink 7-8-2022


  Vrijdag is LTO Nederland namens acht boerenactiegroepen in gesprek gegaan met stikstofbemiddelaar Johan Remkes (VVD) en het kabinet. Nog voordat het gesprek was afgelopen werd al duidelijk dat LTO Nederland niet te spreken was over de communicatie van team Remkes naar de buitenwereld toe. Daarbovenop is duidelijk geworden dat de stikstofdoelen ongeacht de gesprekken hetzelfde blijven, dat maakt minister Christianne van der Wal duidelijk. 

  Volgens minister Van der Wal is er geen tijd te verliezen om de stikstofuitstoot te verlagen. "Vijf jaar extra de tijd nemen kan echt niet", aldus de minister tegen De Limburger na afloop van het gesprek op vrijdag. De minister maakt duidelijk dat een gefaseerde of vertraagde afbouw simpelweg niet mogelijk zou zijn.

  "We hebben echt een heel groot probleem. Als je die stikstofkraan niet dichtdraait, wordt de natuur slechter. Dan stopt de vergunningverlening en komt Nederland stil te staan. Die snelheid is echt nodig", zegt de minister.

  Van der Wal maakte na het gesprek duidelijk dat de stikstofuitstoot gehalveerd moet zijn in 2030, daar valt volgens haar niet over te onderhandelen. 

  Diverse boerenactiegroepen hebben na het gesprek al bekend gemaakt dat er nieuwe protestacties gaan komen. Zij hekelen het feit dat er geen spoortje empathie te bekennen valt bij de regering.

  0 reacties :

  Een reactie posten