Politiek uit het gekkenhuis: Ruslands inkomsten uit Duitsland gaan door het dak

Datum:
 • zondag 7 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Moskou heeft reden om blij te zijn
  Politiek uit het gekkenhuis: Ruslands inkomsten uit Duitsland gaan door het dak  (Vertaling: E.J. Bron)

  Moskou heeft reden om blij te zijn: ondanks maandenlange EU-sancties zijn Ruslands inkomsten uit Duitsland met een fabelachtige 52% gestegen. Weliswaar wordt er steeds minder gas aan Duitsland geleverd, maar de gestegen prijzen op de wereldmarkt, die Duitsland voor de krimpende leveringen moet betalen, maken deze verliezen meer dan goed.

  Actuele cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek in Wiesbaden laten de volledige omvang zien van het Duitse eigen doelpunt wat betreft sancties. Alleen al in de maand juni maakten Duitse afnemers € 3,5 miljard over aan Russische leveranciers. Tegenover mei komt dat – ondanks oorlog en sancties – overeen met een plus van bijna 5%. In vergelijking met mei 2021 bedraagt de groei zelfs een ongelooflijke 39% – hoewel Duitsland Rusland eigenlijk wil boycotten.

  In het hele eerste halfjaar bedroegen Ruslands inkomsten uit Duitsland-zaken € 22,6 miljard – meer dan in 2012, het recordjaar tot nu toe. In vergelijking met het sanctievrije jaar 2021 verdient Rusland nu 52% meer.

  Bron:
  zuerst.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Verstandige mensen die Duitsers, dat waren ze ook in '40-'45. Het vervelende alleen is dat ze Nederland meeslepen en die idioten laten dat meer dan gewillig toe.

  Een reactie posten