Regering weigert vragen Omtzigt over effecten stikstofplannen te beantwoorden

Datum:
 • donderdag 4 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Kamerlid Pieter Omtzigt heeft bekend gemaakt dat Nederland voorlopig nog geen duidelijkheid  krijgt over de effecten van de stikstofplannen.


  Bart Reijmerink 4-8-2022


  Aan het begin van het zomerreces werd bekend gemaakt dat er mogelijk 11.200 boerenbedrijven moeten stoppen, waarna Omtzigt besloot een reeks Kamervragen in te dienen. Maar voorlopig krijgt Nederland nog geen antwoord op zijn gestelde vragen.

  Het Kamerlid had een reeks Kamervragen ingediend over de effecten van de nieuwe stikstofplannen van het kabinet. Aan het begin van het reces kreeg Nederland een klein inkijkje in de mogelijke effecten van de nieuwe stikstofplannen.

  Uit berekeningen van het ministerie van Financiƫn bleek dat er meer dan 11.000 boerenbedrijven mogelijk de deuren moeten gaan sluiten. Nog eens 17.600 bedrijven moeten fors gaan krimpen.

  Ondanks het feit dat de zomerreces was ingegaan had Omtzigt Kamervragen ingediend om zo snel mogelijk opheldering te krijgen. Voor 15 augustus moet de regering deze vragen gaan beantwoorden, maar het kabinet heeft bekend gemaakt dit niet te gaan doen. 

  'En zo lukt het de coalitie om de hele zomer overal discussies over stikstof te hebben, behalve tussen Kamer en regering', schrijft Omtzigt.

   

  0 reacties :

  Een reactie posten