Petitie voor einde van de Duitse staatsomroep wordt sneeuwbal

Datum:
 • donderdag 25 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  In enquêtes is momenteel ruim 80% van de Duitse burgers voorstander van het afschaffen van de publieke omroepgelden.

  Petitie voor einde van de Duitse staatsomroep wordt sneeuwbal


  (Door: “Free West Media” – Vertaling: “Malpaso”)

  In enquêtes is momenteel ruim 80% van de Duitse burgers voorstander van het afschaffen van de publieke omroepgelden. Een petitie voor de afschaffing hiervan, gestart door Dieter Stein, hoofdredacteur van de “Junge Freiheit”, beleeft momenteel een enorme populariteit.

  Is dit in Nederland niet precies hetzelfde verhaal?

  Er zijn al lange tijd initiatieven voor hervormingen en beëindiging van de door publieke vergoedingen gefinancierde publiek omroep in Duitsland – maar tot nu toe is geen daarvan succesvol geweest. Dat kan veranderen: de “RBB-affaire” rondom een corrupte omroepdirecteur kan een keerpunt zijn. Sinds eind juni is zij ontmaskerd na beschuldigingen van verduistering van gelden en vriendjespolitiek. Sinds begin dit jaar is zij ARD-voorzitter (algemene omroep, een soort NPO) en al sinds 2016 directeur van de staatsomroep Berlin-Brandenburg (RBB).

  Voor eerdere critici van de Duitse publieke omroepen was het zich steeds maar verder uitdijende schandaal rond deze RBB-directeur Patricia Schlesinger, die maandag op staande voet werd ontslagen, een bevestiging van hun ergste vermoedens over de decadente, totaal onverantwoordelijke en enorme verspilling van de publieke omroepen. De petitie eist nu de onmiddellijke afschaffing van de verplichte vergoedingen voor deze omroepen en daarmee ook de permanente links-groene indoctrinatie van hun publiek. Ruim 92% van de aangestelde journalisten bij deze omroepen komt namelijk uit de links-groene hoek. In het echte leven buiten de omroepen hebben die partijen nog niet eens een klein beetje meerderheid.

  Overweldigende respons

  Ruim 150.000 mensen hebben de petitie in zeer korte tijd al ondertekend. Een overweldigende stem tegen die vergoedingen die een beerput van weelderige linkse levensstijl financieren. Met royaal betaalde omroepen en presentatoren, die hun verplichting om op een neutrale en verantwoorde manier hun kijkers te informeren allang vergeten zijn, om nog maar te zwijgen over het feit dat hun omgang met financiën nog niet eens aan de geringste norm voldoet. Dit bevestigt de enorme verontwaardiging over de zogenaamde publieke omroepen, die zich steeds meer door de hele samenleving verspreidt.

  Omroepgelden stromen als het ware rechtstreeks in de rood-groene campagnekassen

  De chef van de “Junge Freiheit” legde de goede redenen voor de petitie uit: “De druppel die de emmer deed overlopen, is de schandalige politieke eenzijdigheid van deze omroepen. De € 8,4 miljard euro van de publieke omroep zou net zo goed meteen kunnen worden overgemaakt naar de verkiezingskassen van de Groenen en Linksen.”

  In het bijzonder riep de petitie op om de verplichte vergoedingen te vervangen door “een nieuw en vereenvoudigd financieringsmodel”. Het budget van de publieke omroepen moet “tot een minimum” worden teruggebracht, “onzinnige dubbele structuren” worden afgeschaft, er komt een “democratisering van de openbare dienstverlening” en “eerlijke, niet ideologische journalistiek, die eindelijk op een representatieve manier rekening houdt met alle groepen en partijen en een einde maakt aan de links-groen-rode indoctrinatie.”

  Terwijl de openbare ontevredenheid over de publieke omroep naar nieuwe hoogten blijft stijgen, verkeert deze zelf nu in een staat van pure paniek. De andere zenders hebben zich luidkeels gedistantieerd van de Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB), alsof het een organisatie was die binnen de ‘eervolle omroepfamilie’ een schimmig eigen leven had geleid. Zij doen er nu alles aan om het schandaal op afstand te houden, om te voorkomen dat het hele rotte systeem eindelijk onder de loep wordt genomen. De run naar de petitie laat echter zien dat hun windowdressing niet meer gaat werken. Net zomin als hooghartige, lege verklaringen over het ‘verdedigen van de democratie’ en dergelijke, zoals omroepbazen in het verleden al gaven bij kritiek uit de maatschappij. Na veel wrevel van burgers over de omroepheffing werd toen ook al door hen beweerd dat deze ‘bijdrage’ in feite een ‘democratieheffing’ was…

  Bron:
  freewestmedia.com

  Vertaald uit het Engels door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ik sta er al jaren van te kijken dat wij verplicht zijn aan van alles extra te betalen. Inkomstenbelasting, btw, omroepbijdragen, verplichte ziektekostenverzekering om al die woke en big pharma criminelen te bekostigen, inflatie wat in feite ook een belasting is etc etc

  Een reactie posten