Net als in het oude Rome: De EU schaft zichzelf af

Datum:
 • maandag 1 augustus 2022
 • in
 • Categorie:
 • Voor zijn inkomen moest men echter zelf zorgen.
  Net als in het oude Rome: De EU schaft zichzelf af


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Ieder mens in het Romeinse Rijk, tot welk volk hij ook behoorde, kon daar wonen en een inkomen hebben, op voorwaarde dat hij de keizer en het Romeinse recht accepteerde. Voor zijn inkomen moest men echter zelf zorgen.

  Met diegene die de wet overtrad, werd consequent korte metten gemaakt en hij moest de consequenties dragen. Het imperium werd in zijn grote bloeiperiode met ijzeren hand geregeerd en heeft als toenmalige wereldmacht ook lang standgehouden. Pas toen de Romeinen hun eigen wetten begonnen uit te hollen, en de decadentie steeds meer om zich heen greep, begon de ondergang. De EU, die ook graag een zo mogelijk verenigd Europees zou willen zijn, maar steeds meer verwordt tot een plek waar allerlei soorten vluchtelingen de mond vol gepropt wordt, staat op het punt zichzelf af te schaffen.

  EU-bureaucratie denkt alleen maar aan zichzelf

  Daaraan dragen ook de vele, zelf veroorzaakte problemen bij – oplossingen niet in zicht! Dat weerhoudt de bestuurders van het EU-rijk er echter niet van om juist nu hun riante salarissen te verhogen, die zij aan de inflatie gekoppeld hebben. Alle andere mensen in de EU moeten zelf maar klaarkomen met de gevolgen van de prijsstijgingen.

  Je hoeft geen helderziende te zijn om te kunnen voorspellen dat de EU de levensduur van het Romeinse Rijk waarschijnlijk niet zal halen.

  Bron:
  wochenblick.at

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron

  (www.ejbron.wordpress.com) 

  0 reacties :

  Een reactie posten