‘Eindelijk wordt toegegeven dat lockdowns dodelijker zijn dan corona’

Datum:
 • dinsdag 23 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • De lockdown lijkt dodelijker dan corona, melden Britse media. 
  Robin de Boer 23-8-2022  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:26

  De lockdown lijkt dodelijker dan corona, melden Britse media. Het bericht is opgepikt door De Telegraaf. In de afgelopen maanden stierven in Engeland en Wales iedere week zo’n 1000 personen meer dan normaal. Hier is het aantal mensen dat overleed met corona niet meegerekend.

  De Britse gezondheidszorg kampt met enorme problemen. Officieel moeten ambulances binnen acht minuten reageren op een oproep, maar in Cornwall moest een 90-jarige vrouw 40 uur wachten.

  De Britse overheid gaat een onderzoek instellen. “Heel goed als de Tweede Kamer ook hier een onderzoek naar doet instellen. De data niet alleen door het CBS of RIVM laten analyseren, maar toegankelijk maken voor iedereen,” zegt wetenschapper Marc Jacobs.

  Dodelijk!

  “De wappie-scheldkanonnades, kunnen we daar dan nu afscheid van nemen?” vraagt jurist Sietske Bergsma.

  PVV-Kamerlid Fleur Agema twittert: “Onze regering koos voor hetzelfde coronabeleid. Door de bewuste keuze van het niet investeren in extra ic-capaciteit, maar vier lockdowns te combineren met het afschalen van reguliere zorg. Dodelijk!”

  “Nooit meer lockdown. Nooit!” stelt BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga. BVNL-bestuurder Hans van Tellingen voegt toe: “Ah. En nu dringt het ook door tot de Nederlandse reguliere media. De schade vanwege lockdowns lijkt veel groter dan de (vrijwel non-existente) voordelen. Wanneer volgt het Nederlandse CBS?”

  Prikken buiten schot

  “Eindelijk wordt er toegegeven dat lockdowns dodelijker zijn dan corona, iets wat al bekend was in maart 2020. Opnieuw wordt gepoogd om de prikken buiten schot te houden. Het regime zoekt een uitvlucht en geeft een deel toe om het andere te verhullen,” stelt Viruswaarheid-voorman Willem Engel.

  Volgens Volkskrant-journalist Maarten Keulemans is het niet waar. “Bij De Telegraaf denken ze dat lockdowns zorgen voor ‘meer doden dan corona’. Maar het zit totaal anders in elkaar,” beweert hij.


   


  1 reacties :

  Verontruste zei

  Het is moeilijk om na al die tijd toe te geven dat er gelogen en bedrogen is.
  Enige beginnen karakter te tonen, anderen gaan door met de volksverlakkerij.

  Een reactie posten