Eindelijk wordt de EU wakker – en ontdekt dat zij sowieso verdoemd is

Datum:
 • zondag 7 augustus 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Eindelijk, eindelijk lijkt de Europese Unie tot bezinning te komen.


  6-8-2022


  Het enige wat ontbrak was dat de Duitse politici begrepen dat zij op het punt staan miljarden te verliezen en onrust te riskeren. Het nieuws van het IMF dat de stopzetting van de gasleveranties aan het land de grootste economie van Europa in 2022 1,5 procent van haar BBP zal kosten, schrikt de marionet Olaf Scholz erger af dan de communistische slimme meid Sahra Wagenknecht. Wat mij doet afvragen: was het communisme dan toch zo slecht? schrijft Phil Butler.

  En als Duitsland het licht ziet en de volslagen idioterie van de door Washington geleide oorlog tegen de Russen betreurt? Wel, het is een beetje voorspelbaar als u erover nadenkt. Het alternatief, een wereldwijde thermonucleaire oorlog die Londen, Parijs en Berlijn als eerste zou vernietigen, lijkt ook minder waarschijnlijk. Dat zou generaties van gekweekte middelmatigheid wegvagen. Maar wat kunnen we daarna verwachten?

  Als iemand weet hoezeer Russen van een goede grap houden, dan is het zeker de socialistische zoon van traditionele Lutherse ouders. Scholz is geweldig in het behagen van de Brusselse elites en de Amerikanen, maar hij weet maar al te goed dat het Russische onderhoud van de machinerie aan de Nord Stream pijpleiding spoedig de Moskouse Post zou kunnen imiteren. De mensen die ’s morgens om de -40°C lachen, lachen zeker om de Duitse leiders die de wereld rondrennen om om gas te bedelen. Alleen, er is geen gas meer te krijgen.

  Wagenknecht heeft zelfs de kant van de CDU-premier van Saksen, Kretschmer, gekozen tegen Scholz, over de realiteit dat het met Duitsland gedaan is zonder Russische energie.  Vooral Oost-Duitsland is in grote moeilijkheden als het cliché van een Russische black-out uitkomt. Alleen een Rus met een grote moersleutel kan repareren wat kapot gaat in een Russisch systeem, dat weet iedereen. Maar hoe zit het met de huidige Duitse regeringsleider? Is Scholz van plan Poetin te dwarsbomen door de andere EU-partners te verraden?

  Hier wordt het gebrek aan een strategie van het westen pas echt dom. Het blijkt dat de Duitsers wel degelijk van plan waren om gas over te hevelen uit kleinere EU-staten om hun Volkswagen-productie van stroom te voorzien. Nee, ik maak geen grapje. Hetzelfde land dat Griekenland als kolonie en het Florida van Europa bestempelde, was van plan energie af te tappen van kleinere EU-staten om de industriële sector van Duitsland te laten draaien.

  Duitse energieregelgevers stelden “voorrangsgebieden” in om beschermde toegang tot stroom te krijgen als er deze winter ernstige gastekorten zouden zijn, terwijl Brussel een zogenaamd “solidariteitspact” in het leven riep, dat onder meer rantsoenering van gas in heel Europa inhield. De voormalige Duitse minister van Defensie en huidige voorzitter van de EU, Ursula von der Leyen, kwam onlangs met plannen voor de EU-staten om het gas met 15 procent te rantsoeneren, in een paniekerige reactie op mogelijke Russische energiehumor.

  De EU-president was nog maar kort geleden in Azerbeidzjan om gas te bedelen. Ongeveer op hetzelfde ogenblik werd de Amerikaanse president Joe Biden op de knieën gezien bij de Saoedische prinsen. Het lijkt er echter op dat de “wereld”, waarvan de westerse elites volhouden dat ze tegen Rusland is over het demilitariseringsproces in Oekraïne, eigenlijk helemaal niet tegen het land van de heer Poetin is. Voeg daarbij het feit dat er buiten Rusland, Iran en Venezuela gewoon geen voorraden meer zijn, en u ziet hoe krankzinnig de leiders van het westen zijn. Er is hier nooit een plan B geweest. En houdt u er rekening mee dat Saoedi-Arabië, Turkije en Egypte van plan zijn de BRICS binnenkort officieel om lidmaatschap te vragen.

  Wat nu, vraagt u? Wel, u kunt nog meer geklaag en gejammer verwachten en enkele pogingen van Duitsland om de kolenverbranding nieuw leven in te blazen om BMW’s te maken. Maar als u bedenkt dat er een kolentekort is in landen als het naburige Polen… u ziet het addertje onder het gras, ik weet het. Het experiment van de EU is definitief op de klippen gelopen. Zelfs de Verenigde Staten kunnen deze keer niet ontsnappen aan de domheid van de stromannen van Joe Biden. Rusland levert 14 tot 20 procent van de energie in de wereld. Laat ik het anders zeggen. Rusland neemt bijna een vijfde van alle energie in de wereld voor zijn rekening, en de energieproducenten in de wereld zitten al aan hun capaciteitsgrenzen. Laat dat even bezinken.

  Om het licht te laten branden in de Luxemburgse banken en in de fabrieken van de Oost-Duitse high-tech industrie zonder Russisch gas, zal er iets dramatisch moeten gebeuren. De Duitsers zullen natuurlijk zoveel mogelijk energie omleiden naar de zware industrie in het Westen, zodat het hele oostelijke deel van het land weer in een soort IJzeren Gordijn-tijdperk terecht zal komen.

  De Duitsers zullen ofwel de energie uit de huizen van de EU-burgers in Roemenië en Sophia moeten zuigen, ofwel hun russofobie moeten afbouwen. Voor de Verenigde Staten bestaat de enige echte oplossing erin Venezuela binnen te vallen of de fracking-industrie vrij spel te geven. En wat er ook gebeurt, kernoorlog of niet, de planeet zal smelten, want er is nooit een groen initiatief geweest. Wij zijn de pineut, want er is nooit een plan geweest. De Westerse oligarchen hebben met rook en spiegels gespeeld, en nu zullen wij allen (behalve misschien de Duitsers) in de zomer levend verbranden en in de winter bevriezen.

  Het goede nieuws is, dat Poetin en de Russen dit spel al gewonnen hebben voordat het ooit begonnen was. Het slechte nieuws is, dat het experiment van de EU en al onze democratische visies om de planeet te redden een farce zijn. Het ging nooit om een wereldgemeenschap. Wij hebben ons laten misleiden en ons laten leiden door ongelukkige clowns.


  Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER



   Volg Frontnieuws op Telegram


  0 reacties :

  Een reactie posten