De rood wit blauwe vlag van de koning: de hens erin.

Datum:
 • vrijdag 12 augustus 2022
 • in
 • Categorie:
 • Oud militairen spreken schande over mensen die de nationale vlaggen omgekeerd ophangen. Vanwege ‘onze’ driekleur hebben velen hun leven gegeven. Zo’n dundoek bezoedel je niet.


   11-08-2022


  De rood wit blauwe vlag van de koning: de hens erin.

  Oud militairen spreken schande over mensen die de nationale vlaggen omgekeerd ophangen. Vanwege ‘onze’ driekleur hebben velen hun leven gegeven. Zo’n dundoek bezoedel je niet.

  Zo kan je er naar kijken, maar je blikveld kan zich ook verruimen, waardoor er wat kritischer naar ‘de vlag’ wordt gekeken.

  Volgens Wikipedia werd in 1937 de Nederlandse vlag door Koningin Wilhelmina bij Koninklijk Besluit vastgesteld. Hierin zijn de drie kleuren van de vlag omschreven: helder vermiljoen (rood), helder wit en kobaltblauw. Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de Nederlandse vlag. (Dus laat hangen die omgekeerde protestuitingen. Vrijheid van meningsuiting hoort toch bij een democratie? Een democratie die we echt niet hebben!)
  Over de herkomst en betekenis van het rood-wit-blauw van de Nederlandse vlag bestaan volgens Wikipedia meerdere uiteenlopende theorieën. Volgens sommige onderzoekers zijn de kleuren gebaseerd op het wapen op de jachthoorn van Willem van Oranje. Maar er is ook een andere verklaring, welke gebaseerd is op symboliek.
  Het rood zou staan voor het volk, het wit voor de kerk en het blauw voor de adel.

  De omgekeerde vlag is een signaal, waarmee wordt aangeduid dat men in nood zou verkeren. Al in de middeleeuwen werden vlaggen ondersteboven gehesen op kastelen in noodsituaties. Het omkeren van de vlag werd vanaf de 16de eeuw in de scheepvaart gebruikt om aan te geven dat een schip in nood was. Tot zover Wikipedia.

  Als de driekleur al gelieerd wordt aan Willem de Zwijger, dan zijn er in naam van de Oranjes heel veel misdaden begaan. Om er 2 te noemen: slavenhandel en de onderdrukking van overzeese gebieden, met als dieptepunt de oorlogsmisdaden na de overgave van de Japanners in Indonesië. Met goedkeuring van Wilhelmina heeft het Nederlandse leger daar huisgehouden, vergelijkbaar met de gruwelijkdaden van de nazi’s hier in 40/45, of nog erger. Let wel, met de rood wit blauwe vlag in top.

  Als deze driekleur verbonden is aan onze monarchie, dan mag de vlag helaas terecht ondersteboven, denkend aan de symbolische betekenis van de kleuren. Daar waar het volk prioriteit zou moeten hebben, wordt het door de adel (elite) nu als voetveeg gebruikt. De kerk is altijd al wereld- en vooral mensvreemd geweest, blijft met de witte kleur overal neutraal in het midden. Wast de smethanden in ongepaste onschuld waar het de uitbuiting van mensen, het misbruik van kinderen en de eeuwenlange inquisitieterreur betreft.

  Dat de boeren de vlaggen massaal en alom omgekeerd laten wapperen, is dus volledig legitiem. De boeren zijn in nood. Ze moeten worden opgeofferd met als ‘legitiem’ argument dat er een stikstof-probleem zou zijn. Stikstof is nodig om planten te laten groeien. Bomen nemen een groot deel van de stikstofconsumptie voor hun rekening. Maar laat de staat nu de afgelopen jaren massaal bomen hebben laten kappen? Stikstof kan ten koste gaan van sommige plant- en diersoorten, maar er komen andere varianten voor terug. Hadden er duizenden jaren geleden Klavers, Jettens en Kaagen rondgelopen, hadden we nu nog last van dino’s en andere uitgestorven molochen. Nee, boeren moeten verdwijnen om ruim een miljoen huizen te bouwen en een 3 statenstad met 20 miljoen inwoners te realiseren in het grensgebied van Duitsland, België én Nederland.

  Gelukkig zijn er steeds meer mensen die de boeren steunen. De omgekeerde vlaggenparades in veel dorpen, langs secondaire wegen en aan viaducten zijn hartverwarmend. Jammer dat vreedzame demonstraties escaleren in brandstichten en asbest blokkades. Maar onder de boeren is allang bekend dat dit van overheidswege wordt geregeld met zogenaamde Romeo’s: betaalde relschoppers in dienst van de staat.
  Aan de andere kant zou een wekenlange blokkade van Schiphol en Tata-Steel effectiever en behoorlijk stikstofbeperkender zijn.

  Evenwel kan er getwijfeld worden aan het nut van de huidige protesten. Stel dat de stikstofnormen onder druk zouden worden losgelaten, dan zouden de boeren terecht feestvieren. Maar na enkele maanden gaan ze op een iets andere manier gepakt worden, net zo lang tot ze door Den Haag murw ‘geregeld’ worden en niet meer actie gaan voeren.
  Met een ‘deel’succes is niet het misdadige politieke stelsel waar machtswellustelingen, narcisten en psychopaten de dienst uitmaken veranderd.
  Want in Den Haag zetelt het probleem. Daar wordt onder de vlag van de monarchie het volk onderdrukt, uitgemergeld en kapot gemaakt. Mark Rutte is voor de 3e keer, nu voor 15,5 miljard aan bonnetjes kwijt, De regering koopt voor miljoenen aan gifspuiten, waar HCQ en Ivermectine (patentvrij) heel wat levens hadden kunnen redden en een corrupt land met een nazileider wordt gratis voorzien van militair materieel.

  Zijn de 3 duidingen (onderdrukt, uitgemergeld en kapot gemaakt) niet een beetje baldadig aangezet? Nou nee, kijk dan naast dat hierboven genoemde ook nog eens naar de toeslagenouders, de jeugdzorg met duizenden uithuisplaatsingen, de gasbelslachtoffers in Groningen. En daarnaast nog miljoenen individuele gevallen, op allerhande vlakken.
  Nou vooruit, slechts een van de ontelbare gevallen en tevens de ongelijkheden: Waar een welvarende elektra-rijder gesponsord wordt (o.a. geen wegenbelasting) komt een arts bij een 80-jarige vrouw. Ze is door geldgebrek afgesloten van gas en elektra. Ze kookt op waxinelichtjes. De monarchie van Willem de Laatste kost jaarlijks zo’n 350 miljoen euro (RTLnieuws). Let wel: Dat kan hier in een geciviliseerd Nederland.

  Dit alles overziende zijn omgekeerde vlaggen nog maar een milde vorm van protest. Wat mij betreft de hens in de driekleur, als reactie op destructie.
  En dan geen vlag meer? Wel ja, een eenvoudige inktzwarte graag, tenzij AS (Alternatief Staatsbestel)wordt ingevoerd. Dan stel ik een vlag met een opkomende zon voor.


  Rients HofstraPluchen Revolutie


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Hoeveel van die zogenaamde dappere soldaten zouden voor hun land gevochten hebben? Als ze in '40- '45 tegen de Duitsers gevochten hebben om ons land te bevrijden dan hebben ze enigszins recht van spreken, maar hoeveel zijn dat er nog?
  De meeste militairen van toen zouden zich dood schamen met wat er nu met ons land gebeurt en dat weet ik van oudere mensen. Wat zich nu soldaat noemt heeft helemaal niet voor volk en vaderland gevochten, ze zijn uitgezonden naar een of ander vreemd land waar Nederland helemaal niet mee in oorlog was of is. Ze zijn uitgezonden omdat onze Regeringen zo nodig moesten laten zien dat ze "mee deden" . Wat hadden soldaten te zoeken in Libanon, Yugoslavia, Afghanistan, of noem maar een land op? HELEMAAL NIETS.

  Anoniem zei

  Je leven geven voor een stukje textiel is wel heel triest. Je geeft je leven ook niet voor de koning of de regering, je geeft je leven voor de vrijheid van anderen.

  Een reactie posten