Wilders kritisch op kabinet dat 'weigert grenzen te sluiten': 'Kabinet van incompetenten'

Datum:
 • zondag 17 juli 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • Staatssecretaris Eric van der Burg (Justitie en Veiligheid) heeft via een woordvoerder laten weten dat het kabinet er alles aan doet om Nederland zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor asielzoekers.


  16-7-2022


  Echter is het niet mogelijk om de grenzen te sluiten, aldus de staatssecretaris. Volgens PVV-leider Geert Wilders zit Nederland opgezadeld met een incompetent kabinet.

  Staatssecretaris Eric van der Burg heeft gereageerd op de ontstane commotie nadat burgemeester Hubert Bruls, tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad, had opgeroepen dat kansloze asielzoekers sneller moeten worden afgewezen.

  Volgens Van der Burg doet het kabinet al veel om deze groep veiligelanders - migranten afkomstig uit landen die veilig zijn - te ontmoedigen om naar Nederland te komen. PVV-leider Geert Wilders deelt echter niet de mening van de staatssecretaris.

  Volgens Wilders doet het kabinet bij lange na niet genoeg en zit Nederland opgescheept met een 'kabinet vol incompetenten'.

  Daarnaast haalt de PVV-voorman ook een oude uitspraak van Van der Burg aan. In het verleden heeft Van der Burg, toen hij nog wethouder te Amsterdam was, geroepen: "Hoe meer asielzoekers hoe beter".

  In zijn tijd als Amsterdamse VVD-wethouder was Van der Burg erg kritisch op de migratiekritische koers van zijn eigen partij, toen al stond Van der Burg bekend om zijn wat meer linksere standpunten wat betreft migratie. 

  NieuwRechts

   

  0 reacties :

  Een reactie posten