Wat te doen met je spaargeld? 3 ideeën!

Datum:
 • woensdag 27 juli 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • De tijd dat we ons spaargeld massaal op de bank parkeerden ligt inmiddels wel achter ons.


  27-7-2022


  Eén van de grootste redenen hiervoor is dat de spaarrente natuurlijk niets meer oplevert, maar er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden om te doen met je spaargeld! Zo is de wereld door de komst van internet een stuk transparanter geworden. Wie vroeger wou starten met beleggen moest hier fysiek naar het Damrak in Amsterdam toe.

  Natuurlijk waren er wel manieren te bedenken zoals het inschakelen van experts, maar het was lang niet zo toegankelijk zoals het vandaag de dag is. Daarnaast zijn er ook nog eens nieuwe investeringsmogelijkheden bijgekomen zoals crypto en NFT’s. Kortom, de mogelijkheden van wat jij met je spaargeld gaat doen zijn ontzettend toegenomen. Wij zetten drie tips voor je op een rijtje.

  1. Een andere munt

  Beleggen in valuta kan nog steeds lonen, maar dit is wel een lastige markt waar je echt kennis van moet hebben. Dit is anders waar het gaat om crypto, dit is een toegankelijke markt waar inmiddels vele mensen al behoorlijke klappers hebben gemaakt. Het voordeel is dat je hier eenvoudig mee kunt starten en al met kleine bedragen kunt beginnen. Voordat je start is het wel goed je in de materie te verdiepen, maar je hoeft zeker geen expert te zijn. Zeker als je gebruikmaakt van een platform zoals Immediate Edge waar de experts al het voorwerk hebben gedaan, kun je al snel beginnen.

  1. Gebruik je kennis

  De één weet alles van kunst, de ander heeft een obsessie voor designtassen. Wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het hebben van een dergelijke hobby is dat je er ook nog wel een aardig zakcentje mee kunt verdienen. Wanneer jij je geld investeert in bijvoorbeeld een kunstwerk met potentie, kun je zomaar een leuke winst behalen. Wij hebben dit bijvoorbeeld recent gezien bij zaken als dure whisky’s en zelfs designitems zoals sneakers. Kortom, heb jij een specifieke hobby of interesse? Dan is dit wellicht zelfs nog geld waard!

  1. Het komt vast goed

  Wanneer je iets minder risico wilt lopen maar je geld niet wil zien verdampen door hoge inflatie en weinig rente, dan is investeren in vastgoed altijd een betrouwbare optie. Hiervoor hoef je niet meteen een tweede huis aan te schaffen, maar kun je ook gewoon je huidige hypotheek extra aflossen. Experts raden dit soms af in verband met de hypotheekrente, maar een eenvoudige rekensom leert vaak al snel dat het extra aflossen nog altijd meer loont dan gokken op dergelijke rekeningen. Wel een serieus zakcentje over? Dan kan een extra huis kopen en dit verhuren een slimme zet zijn, zelfs in de huidige markt.

  De tijd dat jij elke maand je geld keurig op de bankrekening zag groeien lijkt toch echt wel voorbij, tenminste als je het een beetje slim wilt doen. Bovenstaande drie investeringsideeën lonen op termijn ongetwijfeld meer. Houd er wel altijd rekening mee dat je dit alleen moet doen met geld wat je daadwerkelijk voor langere tijd kunt missen, een buffer op de bank achter de hand houden blijft altijd belangrijk!

  DDS

  2 reacties :

  Anoniem zei

  De grote spelers in de markt werken allemaal met voorkennis, dat is voor de kleine particulier onmogelijk. Handelen met voorkennis is verboden maar dat is niet te bewijzen. Bovendien is het allemaal geautomatiseerd, de computers bepalen bijna alles. Hypotheek aflossen is geen goed idee als er eerdaags woonbelasting wordt geheven en omdat de Overheid met de tomeloze import van mensen altijd geld tekort komt krijgen we eerdaags voor de huizenbezitter woonbelasting te betalen.

  Anoniem zei

  De banken en de overheid zijn bezig ons contante geld te ontmoedigen, of beter geformuleerd op termijn af te schaffen.
  Dus alle spaartegoeden omzetten in vastgoed, contant geld en in edelmetalen omzetten. Komen de banken direct in de problemen als er een kleine 400 miljard spaargeld anders besteed gaat worden.

  Een reactie posten