“The Times”: Waarheid over Ruslands grote successen in de Oekraïne wordt in westelijke media verzwegen

Datum:
 • woensdag 27 juli 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Grote Russische successen worden veel bescheidener voorgesteld.”

  “The Times”: Waarheid over Ruslands grote successen in de Oekraïne wordt in westelijke media verzwegen


  (Vertaling: E.J. Bron)

  The Times” heeft een artikel gepubliceerd, waarin het opzettelijk verzwijgen van de militaire successen van Rusland door westelijke media aan het licht gebracht wordt. De vorderingen moeten daarbij door berichten over de zogenaamde misdaden tegen de burgerbevolking overstemd worden.

  De westelijke media verzwijgen met opzet de waarheid over Ruslands grote successen in de Oekraïne. Dit heeft de Britse journalist Rod Liddle in een opinieartikel voor “The Times” geschreven. Daarvoor analyseerde de auteur mediaberichten, de daadwerkelijke situatie aan het front, om slechts enkele dingen te noemen. Liddle kwam tot de conclusie dat westelijke persbureaus proberen de vaardigheden van de Oekraïense strijdkrachten te overdrijven. Verder zegt hij:

  Grote Russische successen worden veel bescheidener voorgesteld.”

  Bovendien wees de columnist op een trend: hoe meer successen de Russische strijdkrachten zouden behalen, des te meer plaats wordt er in de westelijke media aan zogenaamde “gruweldaden” van het Russische leger gegeven. Verder preciseerde de journalist:

  Zulke berichten komen helemaal bovenaan de krantenkoppen en verdraaien het ware beeld van de gevechten. Het hele probleem is dat ons ook niet de waarheid wordt verteld. Elke uitspraak van een Oekraïens politicus, ook al is die nog zo belachelijk, wordt voor klinkklare munt aangenomen.”

  Liddle voegde er aan toe dat de zienswijze van het Westen op het conflict niet onbevooroordeeld zou zijn, maar door wishful thinking bepaald zou worden. De Europeanen zouden er van overtuigd zijn dat “de Russen compleet hulpeloos zijn, dat Russische troepen zeer slecht opgeleid zijn, dat het hen ontbreekt aan discipline, dat hun tactieken archaïsch zijn”, aldus de columnist. Dat zou echter niet overeenkomen met de stand van zaken:

  Verder wordt tegenover ons gesuggereerd dat aan het Russische volk een dergelijk fiasco zorgvuldig wordt verzwegen, dat men het niet de waarheid vertelt.”

  Tegelijkertijd maakt Rod Liddle geen geheim van zijn Russofobie. Hij sympathiseert met Zelensky en het Oekraïense volk: “We zouden heel graag zien dat Zelensky Poetin uit zijn land evenals uit Donetsk, Loehansk en zelfs de Krim zou verjagen”, aldus de Britse journalist.

  Ondertussen bevrijdden de Russische troepen en die van de Volksrepublieken Loehans en Donetsk al volledig de Volksrepubliek Loehansk en grote delen van de Volksrepubliek Donetsk, waaronder Wolnowacha, Marieopol en Swjatohirsk.

  Bron:
  rt.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten